DALEKO OD MOSKVE

Dvije članice Pussy Riota na putu u radne logore

22.10.2012 u 11:32

Bionic
Reading

vije mlade žene, članice ruske skupine Pussy Riot, osuđene na dvije godine radnog logora zbog molitve protiv Putina u katedrali, poslane su u radne logore daleko od Moskve, u oblastima Permu i Mordoviji, rekla je u ponedjeljak njihova odvjetnica za agenciju France Presse

'Obitelj je došla donijeti im hranu, kad su doznali da je Nadežda Tolokonjikova poslana u okolicu Mordovije (500 km istočno od Moskve) a Marija Aljohina u okolicu Perma (Ural)', rekla je odvjetnica Violeta Volkova, dodajući da su otišle u subotu.

Mlade žene još putuju u mjesto odsluženja kazne, dodala je.

Nadežda Tolokonjikova (22), Marija Aljohina (24) i treća članica skupine Ekaterina Samucevič (30) osuđene su u kolovozu na dvije godine radnog logora zbog 'huliganstva' i 'poticanja na vjersku mržnju' pošto su u veljači u katedrali Krista Spasitelja u Moskvi otpjevale 'punk molitvu' protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina

Presudu Tolokonjikovoj i Aljohinoj potvrdio je drugostupanjski sud 10. listopada, a kazna Samucevič je pretvorena u uvjetnu i oslobođena je u sudskom postupku.

Događaj je snažno odjeknuo u medijima a mnogi su kritizirali presudu ocijenivši je nesrazmjernom u odnosu na počinjeno djelo.