PLJAČKA STOLJEĆA U KBC RIJEKA

Dvije blagajnice zadržane u pritvoru

08.04.2009 u 10:27

Bionic
Reading

U jutarnjim satima u policiju su privedene su dvije osobe s riječke Klinike za ginekologiju i porodništvo

RIJEKA - PU Primorsko-goranska intenzivno raspliće aferu u KBC-u Rijeka, gdje je možda nestalo i više od milijun kuna naplaćenih ponajviše od prekida trudnoće koji košta oko 2000 kuna. Policija 'češlja' bolnicu i saslušava cijeli lanac osoba koje dolaze u kontakt s tzv. živim novcem. Razgovaralo se sa svima – od kurira koji prenose novac od prijamnih kancelarija do blagajne, preko zaposlenika na šalterima, do pomoćnice ravnatelja za financijske poslove.

Policija je podnijela protiv dviju djelatnica - A.P. (43) i J.K. (48), iz Rijeke. Jedna je radila na blagajni prijamne jedinice ginekologije, a druga na centralnoj blagajni KBC-a. A.P. se tereti za pronevjeru, a J.K. zbog nesavjesnog rada u službi. Obje su danas poslijepodne privedene u Istražni centar Županijskog suda. Nakon saslušanja istražni je sudac za obje osumnjičenice odredio zadržavanje u pritvoru do 24 sata, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, piše Večernji list.

U riječkom KBC-u otkriveno je da je u razdoblju od rujna 2008. do danas iz bolničke blagajne nestalo najmanje 773 tisuće kuna.Ravnatelj KBC-a Herman Haller izvijestio je da je KBC podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja 'jer su ciljanim nadzorom i revizijom rada blagajne i prijamnih kancelarija u toj bolnici utvrđene nepravilnosti i nedostatak novca od naplaćenih participacija i računa za zdravstvene usluge'.