KAJINOV NESPORAZUM S POLICIJOM

'Dvaput sam puhao i rezultat je bilo sramotnih 0,0 promila'

08.12.2011 u 17:04

Bionic
Reading

Potpredsjednik i saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin početkom kampanje uhvaćen je u brzoj vožnji na dionici između Barabana i Hrboka. Iako priznaje da je vozio malo brže, veli da to nije bilo baš 102 km/h, koliko je utvrdila prometna policija

Kajin je u Mazdi zaustavljen 17. studenoga, a prema rješenju koje je, napominje, ekspresno dobio već 21. studenoga, vozio je 102 km/h na dionici na kojoj je dozvoljeno 50 km.

'Nije pitanje da li sam vozio brže. Jesam, ali ne toliko koliko su tim uređajem zabilježili. Platit ću kaznu, tu nema dvojbe', veli Kajin, dodajući da ni u kom slučaju nije bio pod utjecajem alkohola. Naime, čak je dva puta puhao i rezultat alkotesta je bio 'sramotnih 0,0'.

U svoju obranu veli da se događaj zbio na otvorenoj cesti, to jest na dijelu koji je od najbližih kuća udaljen kojih kilometar i pol do dva, a potegnuo je malo brže budući da je vozio, kako veli, najboljom cestom u Istri, izrađenom prije mjesec dana. Kajin smatra da nije slučajnost što ga je policija uhvatila u prekršaju ubrzo nakon što je na TV-u govorio o 'potrebi da se zaustavi imenovanje 280 načelnika koje je Karamarko postavio', nakon čega, veli, 'kreće igrokaz' pa ga prometnici zaustavljaju na samom znaku 'ograničenja od 50', što po pravilima ne bi smjeli. Kako napominje, neshvatljivo mu je i da osim njega prometna policija na cesti prati i njegovu obitelj.

'Oni imaju zadaću da nekog kompromitiraju', zaključuje Kajin, navodeći da ga je policija i prošli utorak oko 14 sati pratila od Prodola prema Hrbokima, no iako je jedan Fiat po punoj crti preticao i policiju i njega, nisu krenuli za tim Fiatom. 'Činjenica je da je policija stranačka i da bi to trebala prestati biti', tvrdi saborski zastupnik IDS-a.

'Rješenje nije pravomoćno i žalio sam se. Nadam se da će kazna biti takva kakva je uobičajena za takav prekršaj', veli nam, spomenuvši i kako je jedan medij vrlo brzo doznao za njegovo prekoračenje brzine, no da vijest nije i puštena budući da nije vozio pijan.