U ORGANIZACIJI ISDF-A

Dvadesetak kandidata testirano na drogu

28.04.2009 u 16:48

Bionic
Reading

Dan nakon što su se IDS-ovi kandidati za gradonačelnike istarskih gradova te za župana testirali na droge u Službi za prevenciju i suzbijanje bolesti ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, isto je u utorak učinilo još dvadesetak kandidata u organizaciji ISDF-a i provedbi privatnog forenzičkog laboratorija 'Dan-Jar' iz Zagreba

PULA - Na testiranje na drogu u Domu hrvatskih branitelja u Puli bilo je najavljeno 40 kandidata, no neki su se, poput Lina Červara, ispričali. Prvi su na testiranje stigli Bruno Langer i Livio Bolković, a potom i Loredana Štok, Lovorka Tomičić, Plinio Cuccurin, Silvano Hrelja, Radovan Cvek, Dino Debeljuh, Bruno Nefat, Goran Buić, Emil Jukopila, Tatjana Tomaić i drugi.

Rezultati testiranja bit će poznati za 12 dana i javno obznanjeni. Loredana Štok, kandidatkinja za gradonačelnicu Pule, rekla je da je rezultat njenog testa njezina osobna stvar, te će sama odlučiti kada ga treba objaviti. 'Ne dopuštam da netko manipulira rezultatima jer uvijek postoji mogućnost greške, pa moram biti oprezna', kazala je Štok.

Svi koji su pristupili testiranju platit će to 500 kuna. Testiranje će se obaviti na kosi koju je danas istarskim kandidatima odrezala forenzičarka Biserka Riha. Testiranje će se obaviti na 10 vrsta droga.