OGLASI DVOSTRUKOG UBOJICE IZ OZLJA

Dva mjeseca prije ubojstva tražio mlađu ženu

09.07.2009 u 21:26

Bionic
Reading

Mirko Mihičinac (52), koji je u ponedjeljak u središtu Ozlja ubio svoju ženu Anicu (60) i pastorku Ivanu Lešković (30) te pokušao ubiti i suprugina zeta i troje maloljetne djece, novu ženu tražio je više od dva mjeseca prije nego što se odlučio na zločin

Prema oglasima postavljenim na oglasnim pločama trgovačkog centra Kaufland, očito je htio svoju ženu zamijeniti drugom te ju je, po svemu sudeći, planirao otjerati iz kuće u selu Ferenci kraj Ozlja, piše Večernji list.

'Muškarac od 50 godina traži ženu od 50 godina do 60 godina radi braka, može i djeca', piše u oglasu koji potpisuje Mirko Mihičinac. Među drugim podacima upisan je i njegov broj mobitela te adresa kuće, Ferenci 3. Sličan je sadržaj i drugih oglasa.

U jednom je tražio i mlađe žene, u dobi od 35 do 40 godina, dok je u drugima dopisivao da je riječ o selu na području grada Ozlja. Prvi ovakav oglas na oglasnu ploču stavljen je još početkom svibnja, dok oglas kojim se traži žena radi braka nosi datum 1. srpnja, šest dana prije ubojstva Anice Mihičinac, a 13 dana nakon što ga je napustila.

Ivana Lešković pokopana je u četvrtak na groblju u Voloderu. Iza sebe je ostavila troje malodobne djece

U ozaljskom Aquestilu, tvrtki u kojoj je radio, većina zaposlenika nije imala prijateljske odnose s Mihičincem. Smatrali su ga čudnim. Nekima je rekao da će on probleme sa svojom ženom sigurno riješiti, no svi su to tada shvaćali kao šalu. Neki susjedi pak tvrde da je Anica puno novca trošila na svoje kćeri i njihovu djecu. S njom su 18. lipnja, kad je napustila supruga, bila i djeca njezine kćeri Ivane, koja je također ubijena. To je potvrdio i očevid, nakon čega je podnesena prekršajna prijava zbog nasilja u obitelji.

'Što si tu djecu dovukla ovamo? Pa s tobom ne mogu više ni spavati. Slobodno možeš spakirati stvari i s tom djecom otići iz ove kuće i dvorišta. Ovo je moje', rekao je Mihičinac svojoj supruzi, a ona je to potvrdila policiji. Nakon svega, Anica je napustila kuću i sa spakiranim stvarima otišla kod kćeri u Popovaču. Nakon toga dva puta se vraćala po svoje stvari, a drugi put je bio koban.