UBOJICA IZ SESVETA

Dužnoviću određen pritvor

07.05.2009 u 19:37

Bionic
Reading

Ubojica i pljačkaš Kazimir Dužnović koji je u utorak izveo razbojstvo u sesvetskoj Raiffeisen banci te pri tome ranio četiri policajca i ubio Ivana Grbavac doveden je na Županijski sud u Zagrebu gdje mu je istražna sutkinja Vera Polak Presečki odredila jednodnevni pritvor

Dužnović na sudu pojavio u pratnji odvjetnika te da se branio šutnjom. U policijskoj kaznenoj prijavi Dužnović je osumnjičen za čak pet kaznenih djela. Osim teškog ubojstva policajca to su i pokušaj teškog ubojstva, razbojstvo, dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom te nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari.

Istovremeno iz KB Dubrava gdje se nalazi teško ranjeni policajac Jadranko Certin stižu ohrabrujuće vijesti. On je naime, došao je k svijesti, a opće stanje mu se poboljšalo.

'Pri svijesti je, može govoriti, te srećom nema ispada svijesti ili neuroloških ispada ', rekao je za Večernji list ravnatelj KB-a Dubrava prof. dr. Milan Kujundžić. To je, kaže, velika sreća jer su u pacijenata koji su više puta tijekom operativnih zahvata oživljavani česta neurološka oštećenja. Još uvijek mora biti na respiratoru, no funkcija srca i pluća znatno se poboljšala.

Preostala tri policajca, koja su također ranjena, ali se nalaze van životne opasnosti; Milovan Dakić, Boško Čenan i Kristijan Novosel, osjećaju se dobro.