SUĐENJE ZA UBOJSTVO PUKANIĆA

Đurović dao 10.000 eura Matanićevoj majci

31.05.2010 u 17:10

Bionic
Reading

U nastavku suđenja za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića svjedočila su tri nova svjedoka, koja su 'rasvijetlila' povezanost prvooptuženog Roberta Matanića sa šestooptuženim Slobodanom Đurovićem i Milenkom Kuzmanovićem kojemu se sudi u Beogradu

Na Županijskom sudu u Zagrebu svjedočila je Josipa Marić koja je bila u vezi s Robertom Matanićem od 2004. do 2007. godine te ga je tijekom njihove veze posjećivala u zatvoru u Sremskoj Mitrovici.

Josipa Marić rekla je da ju je Matanić zvao Zver, isto kao i svoju djevojku s kojom je bio do uhićenja, Adrianu.

Do Sremske Mitrovice ju je u posjet Mataniću dva puta vozio krunski svjedok u postupku Tomislav Marijanović, Matanićev rođak koji je za vrijeme njegovog izvršenja kazne prodao Matanićevu vikendicu u Svetom Ivanu Zelini i zadržao novac.

Josipa Marić tvrdi da Marijanović i Matanić nikada nisu ostajali sami te da se nikada nije razgovaralo o Matanićevom bijegu ili da je Marijanović njemu donosio bilo kakav novac. 'Donosila sam mu samo pakete s novinama i hranom iz Hrvatske', rekla je svjedokinja i dodala da je u prvom posjetu u kojem je bila s Matanićevom majkom upoznala Milenka Kuzmanovića, optuženog za isti zločin u Beogradu.

Kaže da je Kuzmanović kasnije dolazio u Zagreb i da je s njime bila prijateljica preko Facebooka

Rekla je kako poznaje optužene Luku Matanića i Amira Mafalanija, koje su inače zvali Pastrva i Snorlaks

Drugi svjedok bio je Tomislav Aleksić koji je kupio Matanićevu vikendicu preko krunskog svjedoka Marijanovića, misleći da je sve legalno.

Kaže da mu je za vikendicu rekao Mijo Žuljević koji ga je spojio s Marijanovićem. On je zatim od njega tražio 9.000 eura za vikendicu, uz obrazloženje da Mataniću koji je u zatvoru novac treba hitno te da bi mu život mogao biti ugrožen kada bi ga se izručilo u Bugarsku.

Aleksić je, misleći da je punomoć koja je prošla kod javnog bilježnika ispravna, kupio vikendicu novcem svoje supruge. Tek je naknadno shvatio da je bio dio prijevare te se po tom pitanju dva puta sastao s Matanićem kada je izašao iz zatvora: 'Ne mogu reći da mi je prijetio, ali mu nije bilo drago i objašnjavao mi je kako ga je Marijanović prevario.'

Kada je bio pozvan na policiju nakon Pukanićeva ubojstva, Aleksiću je policija ponudila da podigne kaznenu prijavu protiv Matanića jer su oni imali 'operativna saznanja' da je Matanić planirao ubojstvo Aleksića.

Posljednji svjedok bio je prijatelj majke Roberta Matanića Milke - Mario Adrinek - koji ju je tridesetak puta vozio u Sremsku Mitrovicu da vidi sina.

On je rekao kako je u zatvorskom restoranu upoznao šestooptuženog Slobodana Đurovića koji je u dva navrata dao Matanićevoj majci 5000 eura. 'Davao joj je novac za troškove da može posjećivati sina', rekao je Adrinek.

Matanića je vidio i na slobodi, nakon ubojstva Pukanića, kada mu je rekao da mu je neobično što ga nitko ne zove u vezi s tim slučajem 's obzirom na Bugarsku'. Ubrzo nakon toga Matanić je bio uhićen.