SPOSOBNA OBITELJ

Đukanovićev sin zarađuje više od oca

11.01.2012 u 11:01

Bionic
Reading

Kontroverzni bivši crnogorski premijer i aktualni predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, kojeg se često sumnjičilo za korupciju, predao je Komisiji za sprečavanje sukoba interesa svoju imovinsku karticu prema kojoj se vidi da njegov sin Blažo zarađuje više od roditelja

On je vlasnik polovice tvrtke BB SOLAR d.o.o. koja se bavi 'proizvodnjom, prometom usluga, eksportom i importom'. Godinu dana nakon što je Milo Đukanović prestao obnašati premijersku funkciju njegov sin Blažo je i dalje član obitelji s najvišim prihodima, pišu vijesti.me

Od poslovnog prostora u Podgorici površine 459 metara četvornih, koji je prije nekoliko godina dobio od strica Ace Đukanovića, mjesečno zarađuje 2.340 eura. Taj novac štedi u banci, ali nije navedeno u kojoj i o kojem iznosu depozita se radi. Najmlađi Đukanović je od zarade od tog poslovnog prostora kupio stan na Žabljaku od 124 metra četvorna.

Predsjednik DPS-a je tokom 2011. godine koristio pravo nakon odlaska s dužnosti i primao je plaću od 1.234 eura koju je imao prije nego što je napustio premijersku funkciju. Vlasnik je stana u Podgorici površine 187 metara četvornih 'plus potkrovlje', ali i četvrtine Sveučilišta Donja Gorica, polovice poduzeća Global Montenegro d.o.o. i 100 posto dionica u Capital investu d.o.o.

Njegova supruga Lidija Đukanović tokom 2011. godine primala je u Prvoj banci istu plaću koja je prijavljena i u prethodnom izvještaju - 1.084 eura. Vlasnica je vozila Audi A3 iz 2006. godine.