REAKCIJA SPLITSKOG SDP-A

'Duji Marasoviću mržnja je pogonsko gorivo'

08.01.2012 u 15:05

Bionic
Reading

'Najlošija je ona politika koja mržnju uzima kao svoje osnovno pogonsko gorivo! A to gospodin Marasović stalno radi!' komentirao je čelnik splitskog SDP-a Marin Jurjević jučerašnji govor HDZ-ovca Duje Marasovića

Jučerašnja proslava 22. obljetnice splitskog HDZ-a na kojoj se posebno 'istaknuo' čelnik splitskog HDZ-a Dujomir Marasović isprovocirao je brzu reakciju splitskog SDP-a koji je javnosti odaslao priopćenje.

U priopćenju koje potpisuje Marin Jurjević, vodeći čovjek splitskog SDP-a, reagira se na ono što je izrečeno jučer na HDZ-ovoj proslavi, pri tom se prije svega skreće pažnja na Marasovićev govor mržnje. 'Najlošija je ona politika koja mržnju uzima kao svoje osnovno pogonsko gorivo! A to g. Marasović stalno radi!' navodi Jurjević te objašnjava da su obilati izljevi primitivizma, isključivosti i ostrašćenosti rezultat nespremnosti lokalnog i županijskog HDZ-a da prihvati realnost političkog poraza.

Marin Jurjević ističe da je dizanje larme, blaćenje svih i svakoga - kako bi opravdali svoj katastrofalan rezultat na upravo završenim državnim izborima doseglo svoju kulminaciju na navedenom skupu.

Postavlja pitanje kako je moguće da je Jadranka Kosor ponosna na Dujomira Marasovića, čijim vokabularom i grotesknim izjavama više nitko nije iznenađen.

Jurjević dalje navodi da Marasović uporno, kao neki prašnjavi muzejski raritet, jedino govori o vremenima od prije gotovo cijelog stoljeća - i koji bi najradije naknadno promijenio rezultate Drugog svjetskog rata u Hrvatskoj. On neumorno napada medije za debakl splitskog HDZ-a na državnoj i lokalnoj političkoj sceni.

'Zašto na obljetnici svog ogranka nije govorio o katastrofalnoj koaliciji s Kerumovom Građanskom strankom u Splitu i njezinim katastrofalnim rezultatima? Zašto bježi od činjenice da HDZ-u nisu presudili mediji, fantomski tobožnji politički centri moći - nego hrvatski narod i građani Hrvatske', pita se Jurjević. 'Dosta nam je bilo vaše demagogija i politike koja je Hrvatsku dovela do ruba gospodarskog, socijalnog, moralnog i svakog drugog sloma', zaključio je Marin Jurjević.