izbrisana koncesija

Dubrovnik pokrenuo ovrhu Razvoja golf jer ne vraća u posjed tvrđavu Imperijal

25.01.2022 u 15:09

Bionic
Reading

Grad Dubrovnik pokrenuo je na dubrovačkom Općinskom sudu ovršni postupak nad tvrtkom Razvoj golf d.o.o. kako bi mu ta tvrtka vratila u posjed tvrđavu Imperijal na Srđu budući da je Gradsko vijeće s njom u lipnju 2020. raskinulo ugovor o koncesiji, a ona to odbija učiniti, izvijestili su u utorak iz Grada

Iz Grada Dubrovnika istaknuli su kako su prije mirnim putem od Razvoj golfa d.o.o. tražili povrat te nekretnine u posjed, ali bez uspjeha.

„Stoga je kao idući pravni korak pokrenut ovršni postupak”, stoji u priopćenju.

U ovršnom zahtjevu Grad Dubrovnik od tvrtke Razvoj golf traži da se iz nekretnine površine 18.899 metara četvornih udalje sve osobe i uklone sve stvari te da se ona, slobodna od osoba i stvari, preda u posjed Gradu Dubrovniku kao ovrhovoditelju.

Iz Grada Dubrovnika podsjetili su kako je koncesija, nakon jednoglasne odluke dubrovačkoga Gradskog vijeća o raskidu ugovora, izbrisana i iz zemljišnih knjiga.

„Općinski sud u Dubrovniku izbrisao je upis iz teretovnice kojim je bila upisana koncesija na nekretnini u vlasništvu Grada Dubrovnika te omogućio Gradu da može punopravno raspolagati svojom imovinom, odnosno tvrđavom Imperijal”, stoji u priopćenju.