POVEĆANA RAZINA SIGURNOSTI

'Dubrovnik je siguran grad'

01.10.2012 u 21:07

Bionic
Reading

Dubrovačko Vijeće za prevenciju kriminaliteta na današnjoj je sjednici zaključilo kako se na gradskome području nastavlja pozitivni trend povećanja opće razine sigurnosti

Pozitivni rezultati plod su intenzivnog rada s maloljetnicima koji su bili najrizičnija skupina, ali i dobre suradnje grada, policije i mjerodavnih inspektorata na suzbijanju djela vezanih uz remećenje javnog reda i mira.

To se posebno odnosi na češće kontrole točenja alkohola maloljetnicima i mjerenje buke iz ugostiteljskih objekata, rečeno je na sjednici kojoj je predsjedala saborska zastupnica i zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac-Bonačić.

Osim nastavka uspješne akcije "Alkohol - ne, hvala" u školskoj godini 2012./2013., rekla je Šimac-Bonačić, pokrenut će se projekt "Zdrav za pet" radi prevencije alkoholizma, uživanja duhanskih proizvoda i opojnih droga te igara na sreću među mladima.

Također počinje provedba projekta "Manje oružja, manje tragedije" kojom se građani pozivaju da policiji "bez sankcija" predaju oružje i minsko-eksplozivna sredstva.

Vijeće je raspravljalo i o sigurnosti prometa na cestama, a kao skupinu čiji su članovi skloni rizičnom ponašanju istaknuli su dubrovačke taksiste. Kako bi se utjecalo na odgovornost u prometu, pojačat će se rad prometne policije, a potrebno je ustrojiti i prometno redarstvo, rečeno je.

Zbog brojnosti prekršajnih i kaznenih djela u povijesnoj jezgri u odnosu prema ostalim gradskim područjima, Konzervatorskom odjelu poslat će se prijedlog da se na javnim površinama u gradu na kojima su se već događala rizična ponašanja postavi videonadzor.