NEMA NASTAVE

Dubrovnik i jutros bez struje

Bionic
Reading

Zbog sinoćnjeg požara u trafostanici Komolac šire područje Dubrovnika i dalje je bez napajanja električnom energijom, izvijestio je jutros glasnogovornik Hrvatske elektroprivrede (HEP)

Požar je buknuo sinoć oko 19,30 sati na 35-kilovoltnom postrojenju u trafostanici Komolac, te je čitavo dubrovačko područje od Mokošice do Konavala ostalo bez električne energije.

Ekipe HEP-a rade sve da do uspostave normalnog napajanja dođe što prije, no budući da su posljedice požara ozbiljne u toku jutra ne može se očekivat sanacija trafostanice, navodi glasnogovornik HEP-a.

Đaci iz Dubrovnika i triju dubrovačkih općina; Konavla, Župe Dubrovačke i Dubrovačkog primorja danas neće pohađati nastavu zbog nestanka struje.

Dubrovački vatrogasci ugasili su požar u trafostanici, a na terenu su i sve ekipe Elektrojuga koje će u najkraćem mogućem roku pokušati popraviti nastalu štetu.

Glasnogovornik HEP-a Radomir Milišić u utorak navečer potvrdio je da dubrovački potrošači, koji od 19.25 sati nemaju struju, gotovo sigurno do jutra neće dobiti električnu energiju zbog požara u trafostanici Komolac.

Podsjetimo, prije nekoliko dana izgorjela je i trafostanica nedaleko od dubrovačke Opće bolnice, a ne tako davne 2005. godine Dubrovnik je ostao bez struje na gotovo tri dana, i to uoči Božića.

Gradonačelnik Andro Vlahušić pozvao je direktora Elektrojuga Milivoja Bendera da mu hitno podnese izvješće o stanju s napajanjem Grada električnom energijom, a o svemu je pismeno izvijestio premijerku Jadranku Kosor i direktora HEP-a Lea Begovića, naglasivši pritom da je, uz prometnu odsječenost, dubrovačko područje i energetski odsječeno od ostatka Hrvatske te dodao da ne misli da je to slučajno.