PROSVJEDNA AKCIJA

Prosvjed taksista u Dubrovniku okončan tučnjavom

  • Autor: An. S.
  • Zadnja izmjena 28.07.2017 13:37
  • Objavljeno 28.07.2017 u 10:20
Taksisti su zakrčili parking ispred zagrebačke zračne luke
Taksisti su zakrčili parking ispred zagrebačke zračne luke Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX
Dubrovački taksisti završili su svoj prosvjed protiv UBER-a koji nije bio najavljen policiji i promet na Jadranskoj magistrali vraća se u normalu. Neslužbeno se doznaje da je prilikom povlačenja taksista izbio incident između dvojice vozača vozila splitskih registarskih oznaka s dvojicom taksista prosvjednika

Tuča je završila s teškim tjelesnim ozljedama, a u nju su bile uključene četiri osobe, piše Dubrovački vjesnik

Taksisti su u Dubokoj Ljutoj zaustavili su promet i naveli kako su se na spontano okupljanje odlučili u znak prosjeda protiv lošeg pravnog sustava RH koji ih ne štiti. Autotaksi prijevoznici traže da se izjednače uvjeti poslovanja Ubera koji je za njih nelojalna konkurencija jer ne plaća nikakve namete Gradu, te vozi po puno nižim cijenama samo u ljetnoj sezoni.

Istaknuli da plaćaju koncesije, naknade za stajanje, polažu stručne ispite i sudjeluju na natječajima za bi mogli obavljati istu djelatnost. Iako ne udovoljava propisima, Uberu još nije zakonski zabranjeno poslovanje u Hrvatskoj. Taksisti su prosvjedovali blokirali traku prema Zračnoj luci. Vozači moraju biti strpljivi, jer se ne zna koliko će potrajati cestovna blokada.

Gradonačelnik Mato Franković i načelnik Općine Konavle Božo Lasić prosvjednicima su poručili kako neće podržati ucjene prometnom blokadom te su pozvali taksiste da svoje prosvjede preusmjere na Zagreb odgovornima za zaštitu licenciranih taksista. 

Prije nekoliko dana Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture podnijelo je optužni prijedlog za ukidanje aplikacije Uber.

  • +12
Prosvjed taksista protiv Ubera ispred zagrebačke zračne luke Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Članovi grupe Radarska kontrola Dubrovnik i okolica Dubrovnika na Facebooku izvijestili su kako su se stvorile ogromne kolone koje se ne miču pa se svakako ne savjetuje prolazak tim područjem.

Kad je riječ o prosvjedu taksista u Zagrebu, Tomislav Krznarić, zamjenik predsjednika udruženja Radio taxi Zagreb, kazao je za Dnevnik.hr da se prosvjeduje protiv Ubera, ali da nisu zakrčene ceste, već da se voze u krug po kružnom toku ispred Zračne luke Franjo Tuđman. Promet je usporen, ali nije blokiran.

Krznarić je trenutno na godišnjem odmoru i nije u Zagrebu, ali kaže da prati situaciju i, koliko zna, promet nije blokiran ovim prosvjedom.

'Stvar je u tome da je podignut optužni prijedlog protiv Ubera za ukidanje njihove aplikacije, a obećanja su bila da će biti ovaj tjedan, pa idući tjedan, pa onaj poslije njega... Sad se ispostavilo da je sutkinja na godišnjem odmoru do kraja mjeseca', kaže Krznarić, smatrajući da je u pitanju kupovanje vremena da prođe sezona. Optužni prijedlog je podnijela Inspekcija cestovnog prometa 21. srpnja.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal
404 - tportal