SANKCIJE I PORUKA PRAVNOJ DRŽAVI

Dubrovački biskup se oglasio o svećeniku-ubojici

22.05.2012 u 13:28

Bionic
Reading

Nakon što je policija uhitila don Ivicu Sinanovića, župnog upravitelja dubrovačkih župa Banići i Lisac, zbog sumnje da je ubio predsjednika Mjesnog odbora Banića Marka Kraljevića, dubrovački biskup, msgr. Mate Uzinić trajno je razriješio Sinanovića svih crkvenih dužnosti te mu do daljnjeg, u skladu s kanonskim propisima, zabranio obavljati sve čine svećeničkog reda. U ime Dubrovačke biskupije izrazio je sućut obitelji ubijenog

'U ime Dubrovačke biskupije izražavam svoje duboko žaljenje zbog događaja koji se tijekom protekle noći dogodio u župi Banići. Obitelji pokojnika, kao i cijeloj zajednici župe Banići, izražavam svoju sućut i blizinu', stoji u priopćenju dubrovačkog biskupa Uzinića.

Poručio je kako Bogu upućuje svoje molitve za pokojnika, ali i za osumnjičenog župnika, don Ivicu Sinanovića.

'Pozivam sve svećenike, redovnike, redovnice i vjernike Dubrovačke biskupije da mi se pridruže u molitvi. Ujedinjeni u molitvi lakše ćemo prebroditi ove teške i bolne trenutke za našu mjesnu Crkvu', navodi biskup Uzinić.

Također je istaknuo kako istovremeno izražava 'iskrenu nadu da će nadležne državne institucije učiniti sve što je u njihovoj moći da bi utvrdili što se doista dogodilo i u skladu s tim poduzeti odgovarajuće mjere predviđene civilnim zakonom'.

Podsjetimo, noćas oko dva sata u Banićima se don Ivan Sinanović (43) u svojoj kući sukobio s predsjednikom Mjesnog odbora Banića Markom Kraljevićem (49). Došlo je do fizičkog obračuna u kojem je Kraljević preminuo zbog teških ozljeda, izvijestio je Dubrovački vjesnik.