SVE VRSTE OPIJATA

Dubrovačka policija u sedam dana ulovila 17 osoba s drogom; ističe se muškarac u Konavlima koji je oko kuće imao plantažu sa 101 stabljikom marihuane

07.07.2020 u 12:05

Bionic
Reading

U proteklih tjedan dana na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 17 osoba zatečeno je u posjedu marihuane, hašiša, amfetamina, speeda, cannabisa i indijske konoplje

Radi se o 11 hrvatskih i 6 stranih državljana kod kojih je droga pronađena prilikom ulazne, odnosno izlazne granične kontrole na graničnim prijelazima i na području Metkovića, Korčule, Ploča, Pojezerja, Bačine i Vela Luke.

Pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a svi hrvatski i strani državljani su prekršajno ili kazneno sankcionirani.

Temeljem naredbe Općinskog suda u Dubrovniku policijski službenici Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave su u petak, 3. srpnja, pretragom kuće i okućnice na Grudi u Konavlima, u vlasništvu 49-godišnjaka, pronašli zasađenu 101 stabljiku cannabisa, 635 sjemenki cannabisa, 42 g marihuane, 10 ml cannabis ulja, manju količinu hašiša i amfetamina i dvije digitalne vage.

Nadalje, u subotu, 4. srpnja, temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku policijski službenici Policijske postaje Korčula pretražili su stan i osobno vozilo 36-godišnjaka kada je pronađeno 30 g droge amfetamin speed, digitalna vaga i manja količina exctasyja. Izdvajamo i slučaj 36-godišnjaka kojem su jučer, 6. srpnja policijski službenici Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave, temeljem naloga Općinskog suda u Metkoviću pretražili stan i osobno vozilo 36-godišnjaka iz Ploča i tom prilikom pronašli komplet za kućni uzgoj marihuane, odnosno šator, flex cijev s dva ugrađena ventilatora, pretvarač električne energije, UV svjetlo, PH mjerač kiselosti tla, digitalnu vagu, cannabis i 283 g marihuane.

Dvojica osumnjičenih, odnosno 49-godišnjak i 36-godišnjak s Korčule su, uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok protiv 36-godišnjaka s područja Ploča kaznena prijava za isto kazneno djelo ide u redovnoj zakonskoj proceduri.