PREKINUT TRAJEKTNI PROMET

Dubrovačka južina ne smeta turistima

09.11.2010 u 22:50

Bionic
Reading

Olujno jugo danas je uzrokovalo prekid trajektne linije za otok Šipan. Obilna kiša, tmurno nebo i jak vjetar ipak nisu omeli oko 1.200 desant turista koji su danas doplovili u Dubrovnik na dva ploveća diva, Pacific princess i Ouest. Uz njih u gradu trenutno boravi još 1.200 turista od kojih su najbrojniji domaći gosti, a slijede ih gosti iz Japana te Ujedinjenog Kraljevstva

Iako je turistička sezona kalendarski minula, Dubrovnik još uvijek žamori od stranih jezika. Samo posljednjeg listopadskog vikenda kruzeri su u grad doveli ukupno petnaest tisuća posjetitelja, dok je u njemu boravilo oko 3.000 gostiju.

Listopad je bio i više nego turistički uspješan, a čini se da ni studeni neće turistički pokleknuti . Iz dubrovačke turističke zajednice tako najavljuju posjet četiri i pol tisuće turskih gostiju koji će u gradu provesti muslimanski blagdan Bajram. Najveći broj dolazaka turskih gostiju najavljen je za period od 13. do 21. studenog, a prema najavama iz Zračne luke Dubrovnik, najveći broj čarter letova, ukupno njih trideset, slijetat će iz Istanbula, Ankare te Izmira.

U deset ovogodišnjih mjeseci u Dubrovniku je bilo ukupno 522.539 inozemnih gostiju, što je 14 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Inozemni su turisti ostvarili su oko dva milijuna noćenja, što je povećanje od 16 posto.