NOVI POSAO

Dubravko Merlić postao direktor kanala N1

13.01.2014 u 12:12

Bionic
Reading

N1, regionalni informativni kanal nastao u suradnji s globalnim partnerom CNN-om, a koji počinje s emitiranjem u ovoj godini, imenovao je Dubravka Merlića, bivšeg novinara i urednika HRT-a, autora popularnog i nagrađivanog TV projekta 'Piramida' te utemeljitelja i izvršnog direktora nezavisne produkcijske tvrtke Castor Multimedia, direktorom programa za Hrvatsku

'N1 je ambiciozan i složen projekt koji želi postaviti visoke profesionalne standarde kao temeljno polazište u kreiranju programa. Stoga želimo angažirati profesionalce koji će točnim, brzim i atraktivnim vijestima privući gledatelje da gledaju i vjeruju našem kanalu. Na konkurentnom hrvatskom TV tržištu to je ambiciozan, ali izvediv cilj', kazao je Merlić.

N1 je potpisao partnerski sporazum s kompanijom Turner Broadcasting System Europe Limited, matičnom kompanijom CNN Internationala, što ga čini ekskluzivnim partnerom CNN-a za regiju. N1 će emitirati program iz tri velika informativna produkcijska centra u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu.

N1 je imenovao i direktore programa za Bosnu i Hercegovinu i Srbiju, Amira Zukića, glavnog urednika regionalne direkcije turske novinske agencije Anadolija za Balkan sa sjedištem u Sarajevu, te Jugoslava Ćosića, urednika i voditelja s televizije B92 u Beogradu.

Na kojim platformama će se N1 moći vidjeti u Hrvatskoj, za sada nije poznato.