BESPRAVNA GRADNJA DRUŠTVENOG DOMA

Državnom tajniku Goršiću kazna od 29 tisuća kuna

07.07.2011 u 17:35

Bionic
Reading

Karlovački općinski sud nepravomoćno je Željka Goršića, državnog tajnika u Ministarstvu obrane, osudio na novčanu kaznu od 50 utvrđenih dnevnih dohodaka okrivljenika (više od 29.000 kuna) zbog protuzakonite izgradnje društvenog doma na Turanjskim Goljakima u Karlovcu, priopćio je danas taj sud

Riječ je o protupravnoj gradnji, kaznenom djelu protiv okoliša. U presudi sutkinje Sande Janković piše da je Goršić od početka prosinca 2009. do početka svibnja 2010. u Karlovcu, u Turanjskim Goljacima, kao predsjednik gradske četvrti Turnja, i to u svojstvu investitora, izvodio građevne radove protivno Zakonu o prostornom uređenju i gradnji.

Prizemna, montažna, drvena građevina na betonskim temeljima, i to zatvorena objekta tlocrta 3,28 puta 11,93 plus 4,33 puta 5,30 metara i terasom tlocrta 5,30 puta 7,60 metara s drvenim krovištem bila je i dovršena, iako je okrivljenik, piše u presudi, bio svjestan da za nju nije dobio pravomoćno rješenje o uvjetima gradnje županijskog upravnog tijela.

Okrivljenik je dužan novčanu kaznu od točno 29.412 kuna platiti u roku od dva mjeseca nakon pravomoćnosti presude.

Ako novčana kazna ne bude plaćena, bit će zamijenjena kaznom zatvora, tako da će jedan dnevni dohodak biti zamijenjen jednim danom kazne zatvora. Okrivljenik je obvezan nadoknaditi trošak kaznenog postupka u paušalnom iznosu od 500 kuna. Utvrđeni dnevni dohodak okrivljenika je 588 kuna.

Kad su prošle godine mediji razotkrili ilegalnu gradnju i potom građevna inspekcija naložila uklanjanje objekta ili legalizaciju, investitorom je na objektu umjesto četvrti Turnja postao grad Karlovac, pa je Gradsko vijeće odobrilo troškove legalizacije.

Potpis slike..