200 BOLESNIKA I 650 ZAPOSLENIH

Državni inspektorat zatvara bolnicu u Zaboku na mjesec dana?!

21.05.2012 u 10:22

Bionic
Reading

Državni inspektorat na 30 dana trebao bi zatvoriti Opću bolnicu u Zaboku jer je na odjelima zatečeno devet liječnika koji su u mirovini

Bolnica je dobila rješenje da u roku od dva dana za svakog liječnika plati kaznu od 30 tisuća kuna. Već je trebala biti zatvorena, a ja kao ravnatelj trebao bih 200 bolesnika koji tu leže izbaciti na ulicu i zaposlenima - a riječ je o 650 ljudi - reći da ne dolaze na posao', rekao je za Večernji list ravnatelj bolnice, dr. Stanko Belina.

Dodaje kako je prema usmenom naputku trebao inspekciji u roku od 48 sati privesti svih devetero liječnika da potpišu kako se odriču mirovine i da se s njima zasnuje radni odnos. 'To je nemoguće, jer oni to ne žele s obzirom da rade samo dva dana u tjednu, a i ja nisam policajac da ih privodim. Čak nam sada ništa ne znači i da platimo kaznu', kaže ravnatelj.

Protiv rješenja Državnog inspektorata, tj. inspekcije rada iz Krapine, pobunio se i Hrvatski liječnički sindikat te inicirao osnivanje Stožera za obranu Opće bolnice Zabok. Smatraju da se ne može bolnicu tretirati poput kafića ili pak dućana, bez obzira na nepravilnosti.