KUŠčEvIĆ Je POVUKAO KOD SEBE

Državna tajnica koja je bespravno rušila na Pagu nagrađena novom foteljom

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 10.01.2018 10:01
  • Objavljeno 10.01.2018 u 09:40
Lovro Kuščević i Nikolina Nežić

Lovro Kuščević i Nikolina Nežić

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Bivša glavna tajnica u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja Nikolina Nežić, koja je bespravno srušila zid svoje susjede u Staroj Novalji, postala je savjetnica ministra uprave Lovre Kuščevića

Kuščević je Nežić postavio za državnu tajnicu još dok je sam bio ministar graditeljstva.

'Državna službenica Nikolina Nežić, sukladno Sporazumu o trajnom premještaju koji su sklopili ministar uprave Lovro Kuščević i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar, po potrebi službe premještena je s danom 1. siječnja 2018. godine iz Ministarstva graditeljstva u Ministarstvo uprave, na radno mjesto voditeljice Službe za sustav i nadzor državne uprave, Sektor za politički sustav i državnu upravu, Uprava za politički sustav i organizaciju uprave, na neodređeno vrijeme. Radi potrebe za obavljanjem poslova iz djelokruga Kabineta ministra nakon spomenutog premještaja, raspoređena je na radno mjesto savjetnice ministra, na određeno vrijeme do dana prestanka mandata ministra', stoji u službenom odgovoru koji je Jutarnji list primio iz Ministarstva uprave.

Podsjetimo, Nežić je smijenjena s pozicije državne tajnice u Ministarstvu graditeljstva nakon što je u medijima objavljena priča kako je Šimici Peranić (81) srušen vanjski zid stare kamene kućice u Staroj Novalji na Pagu.

Doznalo se kako je vlasnica parcele po čijem je nalogu zid srušen Nikolina Nežić. Nakon medijskih napisa izvršen je inspekcijski nadzor te je utvrđeno da se na zemljištu čija je suvlasnica Nežić izvode radovi uklanjanja postojeće građevine protivno odredbama Zakona o gradnji pa je obustavljeno daljnje uklanjanje i gradilište je zatvoreno.

S ovom prijavom postupa se kao i u svim ostalim slučajevima do sada, neovisno o tome je li riječ o djelatnici Ministarstva ili bilo kojem drugom građaninu. Ukoliko se utvrdi povreda zakona, prekršitelj mora snositi sankcije, jer iznimke nema ni za koga i zakon se mora poštovati jednako za sve', naglasio je tada ministar Predrag Štromar.

  • +25
  • +22

Sva lica Lovre Kuščevića

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!