SASTANAK S NJEZINIM SUPRUGOM

Državna odvjetnica uzet će u obzir preporuke FBI-ja pri istrazi Hillary Clinton

01.07.2016 u 23:04

Bionic
Reading

Američka glavna državna odvjetnica Loretta Lynch rekla je u petak da će prihvatiti preporuke direktora Savezne policije (FBI) o tome treba li se povući iz istrage protiv demokratske predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton zbog korištenja privatne elektroničke pošte dok je bila državna tajnica

Republikanci, a među njima i predsjednički kandidat Donald Trump, ocijenili su da dužnosnici koje su postavili političari, ne bi trebali sudjelovati u istrazi.

Lynch, koju je na dužnost imenovao predsjednik Barack Obama, rekla je da razumije zabrinutost, no zasad nije najavila da se povlači sa slučaja.

'Bit ću obaviještena (...) i prihvatiti preporuke', rekla je Lynch.

Nedavno se Lynch sastala u Phoenixu u Arizoni u zrakoplovu s Billom Clintonom, suprugom predsjedničke kandidatkinje što 'baca sjenu' na istragu, o čemu je prvi pisao američki dnevnik The New York Times.

Američka savezna policija (FBI) istražuje je li Clinton prekršila zakon kada je poslovnu komunikaciju u vrijeme dok je bila američka državna tajnica (2009-2013) obavljala sa svog privatnog servera i privatne elektroničke pošte, a ne službene.

Istraga je mjesecima bacala sjenu na njezinu kampanju za predsjedničke izbore u studenome.

'Sastanak između Billa (i ministrice Lorette Lynch) vjerojatno je isplanirala i željela Hillary', napisao je u petak Trump na Twitteru.

Republikanski predsjednički kandidat tvrdi da je sastanak trebao biti tajan i tako bi i bilo da lokalni novinar nije o njemu doznao, piše agencija AFP.

'Ima li ijedne osobe koja vjeruje da je taj sastanak bio čista slučajnost', 'zatvitao' je Trump.