KĆERKA I ZET U BIJEGU

Držali starca na lancu, sad ih lovi cijelo selo

05.08.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Neimenovana žena i njezin suprug nalaze su bijegu pred policijom i razjarenim mještanima sela Glubokij u južnoj Rusiji nakon što je ovih dana otkriveno da su njezinog onemoćalog oca danima držali na lancu

Riječ je o 70-godišnjem Mihailu B. koji je dospjevši u bolnicu ispričao sve o mučenju i premlaćivanju kojem je bio izložen. Navodno je proveo pet dana pod otvorenim nebom, vezan na lancu, a kćerka i njezin suprug su ga tukli da ne bi dozivao pomoć. Bio je teško bolestan i trebao je cjelodnevnu njegu, a umjesto toga je privezan poput psa da se ne bi puno kretao. Mediji pišu da je dopremljen u bolnicu izgladnio, gotovo slijep i u vrlo teškom stanju. Suseljani pričaju da su lokalni muškarci poludjeli kad su čuli što se dogodilo i da traže osumnjičene paralelno s istražiteljima.

Državno tužiteljstvo postupilo je neuobičajeno objavivši fotografiju starca vezanog lancem. Njegova nevolja dirnula je okolinu pa ga posjećuju i ljudi koji ga ne poznaju donoseći mu voće, sok i slične znakove pažnje, dok mu liječnici uz pružanje njege paralelno traže novo mjesto za život. Da ne bi završio u staračkom domu (takve ustanove u provinciji često su u vrlo lošem stanju), djeduški Mihailu traže smještaj u rehabilitacijskom centru u obližnjoj Maloj Kamenki.