NOVAK SRZIĆ NEGIRA

Družijanić: Hlo ponudila mandat na raspolaganje

16.01.2010 u 08:40

Bionic
Reading

Cirkus na Prisavlju se nastavlja. U petak kasno poslijepodne pročulo se po toj televizijskoj kući da je glavna urednica Informativnog programa stavila mandat na raspolaganje, tu je informaciju potvrdio i glasnogovornik Danko Družijanić, a demantirala ju je sama Hloverka Novak Srzić

'Ravnatelj HTV-a Mislav Stipić mi je potvrdio da ima njen mandat na raspolaganju i da će ga podnijeti Programskom vijeću', kaže glasnogovornik HRT-a Danko Družijanić.

Zašto Hloverka tvrdi suprotno, Družijanić je za tportal izjavio da ne zna. 'Predstoji tek pričekati ponedjeljak ili sjednicu Programskog vijeća u utorak, kada će se znati tko je govorio istinu', kaže on.

S druge strane, Hloverka kaže: 'Stvarno ne znam odakle Družijaniću takva informacija. Niti sam Stipiću ponudila svoj mandat, niti to kanim učiniti', tvrdi Hloverka Novak Srzić za Jutarnji.hr, o čijoj će sudbini članovi Programskog Vijeća HRT-a odlučiti na sjednici sazvanoj za utorak.

Glasnogovornik HRT-a Danko Družijanić kaže da ni njemu nije jasno što se događa i zašto je od ravnatelja HTV-a dobio jednu informaciju, a glavna urednica Informativnog programa Novak Srzić medijima izjavljuje drugo.

Istodobno s mišljenjem Ravnateljstva članovi Programskog vijeća dobit će i Hloverkino očitovanje Programskom vijeću i Ravnateljstvu HRT-a, u kojem ona oštro napada svoje suradnike.

'Hloverka tvrdi da od početka, uz bivšeg ravnatelja Blagu Markotu, prema njoj netrpeljivost iskazuju i njeni podređeni: Denis Latin, Aleksandar Stanković, Sanja Mikleušević Pavić, Nikola Kristić, Lela Knežević, Robert Zuber…', nabraja Hloverka, iznoseći svoj sud o svakom od njih.

'Probleme s Latinom imali su svi njegovi urednici. On svaku uredničku primjedbu doživljava kao cenzuru', objasnila je Hloverka.