ŠIŠLJAGIĆ PONOVNO ŠEF STRANKE

Drmić: HDSSB-ovci su kao partizani

Bionic
Reading

Na današnjem četvrtom izbornom saboru Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB) za predsjednika stranke izabran je dosadašnji predsjednik i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, a za njegova zamjenika Krešimir Bubalo, osječki gradonačelnik, koji je tu dužnost i dosad obnašao, te četiri dopredsjednika

Izabrano je Predsjedništvo od pet članova, među kojim su uz Šišljagića i Bubala saborski zastupnik i glavni tajnik stranke Ivan Drmić, saborski zastupnik i predsjednik Glavnog odbora stranke Dinko Burić te predsjednik Zajednice udruga Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje Branimir Glavaš

Novost je Regionalni odbor stranke, a sastoji se od 300 članova, među kojima je stotinu članova Glavnog odbora, te svi načelnici i gradonačelnici u Slavoniji i Baranji, a članovi su HDSSB-a, te direktori tvrtki koji su također članovi HDSSB-a.

Usvojena je deklaracija u kojoj se podržava tzv. sarajevska deklaracija koju su prije nekoliko dana potpisali Glavaš, osuđen za ratni zločin u Osijeku 1991, a koji se nalazi u zatvoru u Sarajevu, i Šišljagić. U njoj se navodi kako se zbog 'političkog progona članova stranke uvodi političko djelovanje u uvjetima i okolnostima kriznog stanja'.

Dinko Burić, predsjednik Glavnog odbora HDSSB-a, rekao je kako je cilj odaslati poruku da će se HDSSB svim pravnim i političkim sredstvima, a po potrebi i građanskim neposluhom obraniti od svih onih koji žele uništiti HDSSB.

HDSSB ne priznaje odluku Vrhovnog suda kojom se potvrđuje da je Glavaš ratni zločinac, jer on to nije, već, kako se navodi, 'heroj Domovinskog rata koji je dao nemjerljiv doprinos obrani ne samo Slavonije i Baranje već cijele Hrvatske'.

Čelnici HDSSB-a Šišljagić, Bubalo i Burić u svojim su govorima žestoko napali aktualnu vlast, koju su povezali s organiziranim kriminalom i odgovornom za teško stanje u Hrvatskoj, a kritike su uputili i 'desničarskoj ljevici'.

Ustvrdili su kako se nad najvišim dužnosnicima HDSSB-a provodi politički progon te posebno osudili 'pokušaje diskreditacije saborskog zastupnika Ivana Drmića'.

'Šest godina Branimir Glavaš nosi križ zbog HDSSB-a, a danas kreću na mene. Nisam učinio ništa zbog čega bi se moja stranka morala stidjeti i to ću s vremenom dokazati. Da bi bolje shvatili moju poruku predsjednik Ivo Josipović, premijerka Jadranka Kosor i Zoran Milanović, reći ću im - mi smo kao partizani Kad jedan padne, drugi nastavlja', kazao je Drmić

'Napadi su sve žešći kako se približavaju parlamentarni izbori jer se i HDZ i SDP boje snage koju je HDSSB postigao među građanima', rekao je Šišljagić

'Branimir i mi, mi i Branimir i dalje zajedno', slogan je kojim su HDSSB-ovci zaključili četvrti sabor, s kojeg kreću u pripreme za izbore.