pušten na slobodu

Dražen Jelenić: Sve je bilo po pravilima, Državno odvjetništvo je ozbiljno pristupilo slučaju

18.12.2018 u 15:00

Bionic
Reading

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić tvrdi kako je Državno odvjetništvo odradilo sve po pravilima, čemu u prilog ide i činjenica da su tražili zatvor od pet i pol godina za Darka Kovačevića

'Da je drugačija kvalifikacija, onda po zakonu istražni zatvor može duže trajati. Trajanje istražnog zatvora ne može biti ključno za odluku', rekao je Jelenić, prenosi RTL.

Potvrđuje kako je i ODORH pravilno postupio kvalificirajući ovo kazneno djelo kao teško ozljeđivanje, a ne pokušaj ubojstva objašnjavajući kako se kvalifikacije u svim predmetima donose na temelju činjenica koje u trenutku donošenja odluke državni odvjetnik ima pred sobom. 'Prema informacijama koje imam odluka je pravilna. Podsjećam da je ODORH u roku od mjesec i pol podiglo optužnicu i da je sve okolnosti kolega zamjenik ocijenio toliko otegotnim da je predložio kaznu od pet i pol godina', navodi Jelenić.

Za komentare ogorčene javnosti rekao je da polaze od nepotpunog poznavanja stanja u samom predmetu te da ne vjeruje da oni mogu izazvati pritisak na bilo koga u DORH-u. Na pitanje jesu li promatrači u kafiću koji nisu reagirali na premlaćivanje djevojke sudionici u kaznenom djelu, odgovorio je da nema dovoljno informacija.

Upitan je i za interni nadzor u DORH-u koji se provodi zbog izgubljenog spisa povezanog s aferom SMS na što je odgovorio kako nadzor nije završen 'onog trena kad bude, javnost će biti izviještena. Ništa ne zapinje, normalno se radi' rekao je. Nadalje, što se tiče iskaza Milijana Brkića, odvjetnik je komentirao kako je istraga nejavna.

Podsjetimo, Darko Kovačević zvani Daruvarac iz Zadra pušten je na slobodu nakon šest mjeseci pritvora jer je brutalno istukao 18-godišnju djevojku što je diglo javnost na noge.