POVRATAK OTPISANOG

Dražen Budiša žestoko napao Josipovića

20.05.2010 u 10:33

Bionic
Reading

Bivši dugogodišnji predsjednik HSLS-a Dražen Budiša u intervjuu za Večernji list žestoko je napao predsjednika Ivu Josipovića optuživši ga da je svojim govorom u Sarajevu omogućio da se naša nedavna povijest interpretira kao građanski rat i zajednička okupacija BiH s Miloševićem

Budiša smatra da je predsjednik trebao reagirati i na izjavu srpskog predsjednika Borisa Tadića da ćemo zajednički pisati povijesne udžbenike u kojima će pisati da je ono što se dogodilo u devedesetima bio građanski rat.

'Ne bi li bio red da se predsjednik hrvatske države barem zapita je li svjestan kome on koristi takvim izjavama koje u obranu uzmaju samo Beograd? Uz njegovu prateću šutnju! Postavlja se pitanje kakvu je kolosalnu štetu napravio u borbi da dokažemo i pokažemo da je 90-ih godina ovdje vladala Miloševićeva agresija kao upravo ultimativni razlog svega što se događalo.

I onda se u tom teatru apsurda dogodi da pet dana nakon te famozne sarajevske izjave u Zagreb stigne prvi čovjek bošnjačke politike Sulajman Tihić koji nam zahvaljuje na pomoći u ratu i kaže: kad nam je bilo najgore, upravo ste nam vi Hrvati najviše pomogli i da nije bilo vas, ne bi bilo ni nas. Dakle imamo predsjednika države koji tvrdi da je prepolovljen broj Hrvata u BiH plod loše hrvatske politike u BiH i imamo bošnjačkog predstavnika koji kaže, neizreciva vam hvala na pomoći kad je bilo najteže', zaključio je Budiša za Večernji list.