DARINKO KOSOR POTVRDIO

Dražen Budiša vraća se u HSLS

28.11.2009 u 15:12

Bionic
Reading

Na danas održanoj sjednici središnjeg vijeća HSLS-a Darinko Kosor potvrđen je za predsjednika stranke, dok su za potpredsjednike potvrđeni Hrvoje Vojković, Stanko Zrilić, Sandro Jurman, te Karin Fenjveši

Darinko Kosor najavio je promjene rada u vodstvu stranke, poručujući kako će stranka od sada biti puno jasnija i glasnija.

'Želim da građani u vrlo skoro vrijeme znaju prepoznati glavne ciljeve HSLS-a', istaknuo je Kosor, dodavši kako je njegov glavni zadatak sada raditi na jačanju HSLS-a i zato je odbio poziv premijerke da uđe u Vladu, tamo će ostati Đurđa Adlešić.

Kosor je najavio kako se u stranku nakon višegodišnjeg izbivanja s političke scene vraća Dražen Budiša.

HSLS će za petnaestak dana izaći i sa svojim prijedlogom zakona o umjetnoj oplodnji, a ukoliko ga koalicijski partneri ne prihvate ići će s njim pred zastupnike u Saboru.

Kosor je najavio i dva prijedloga zakona koji bi trebali rasteretiti malo isrednje poduzetništvo, a odnose se na ukidanje parafisalnih nameta prema HGK, šumama i vodama.

Komentirajući slučaj HAC-a i ministra Kalmete, Kosor je rekao kako očekuje poteze HDZ-a jer je Kalmeta njihov problem. Pohvalio je rad premijerke Jadranke Kosor, rekavši kako su vidljivi napori da se stane na kraj kriminalu. Dodao je kako je svatko odgovoran za svoje ljude, ne želeći odvajati moralnu i političku odgovornost.