na zagrebačkom žitnjaku

Dramatično spašavanje: Lisica upala u bazen pun starog ulja, u zadnji tren su je spasili vatrogasci

13.10.2021 u 19:01

Bionic
Reading

U krugu bivše tvornice DIOKI na zagrebačkom Žitnjaku odigrala se prava akcija spašavanja koja je ipak završila sretno. Naime, Lisica je pala u bazen pun starog ulja, a u pomoć su priskočili vatrogasci te je spašena životinja prebačena u oporavilište Zoološkog vrta

Nesretna lisica pala je u bazen s otpadnim uljem u krugu bivše tvornice DIOKI na zagrebačkom Žitnjaku. Kako je navedeno na Facebook stranici Azila Dumovec, nije poznato koliko je jadna životinja dugo bila zarobljena unutra. Sva je izmučena i natopljena starim uljem, lisica se uspjela popeti na obližnju dasku te joj je to pomoglo u preživljavanju do dolaska spasitelja.

U pomoć su priskočili vatrogasci iz Vatrogasne postrojbe Zagreb, lisica je prebačena u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba, a svi se nadaju da će se oporaviti. Prema pisanju Jutarnjeg lista, za sada se čini da je dobro - ne diše teško, što je pokazatelj da se nije napila ulja i podiže glavu.

'U tom bazenu je oko metar i pol ulja, tako da ona bez daske na koju se popela ne bi preživjela. Naša je pretpostavka da je tamo upala noćas i da je cijeli dan provela na toj dasci. Upravo je kolega suši i sprema joj hranu. Sad nam je prioritet da je ugrijemo, nahranimo i da se oporavi od šoka. Kad joj bude bolje, skidat ćemo ulje s njene dlake,' rekao je za Jutarnji list Damir Skok, ravnatelj ZOO vrta.