traži online nastavu

Dramatično obraćanje varaždinskog župana: Najodgovorniji u državi svjesno su lagali, sigurno nisu tako glupi. Za to se snosi odgovornost!

07.12.2020 u 13:48

Bionic
Reading

Radimir Čačić, varaždinski župan, prozvao je 'najodgovornije u državi' da su svjesno lagali kad su govorili da strože mjere ne daju rezultate. Tvrdi da se mjere neće ublažiti 21. prosinca, već se mogu samo pooštriti

'Građanima Varaždinske županije je potpuno jasno da su nas držali u ovakvoj ugrozi jer su mjere odbijali prihvatiti nekoliko tjedana. Svi koji su govorili, a takvih je bilo nažalost i među onima koji su najodgovorniji u zemlji, da mjere ne daju rezultate siguran sam da nisu tako glupi i da su svjesno lagali. Za to se snosi odgovornost', rekao je Radimir Čačić, župan Varaždinske županije, na konferenciji za novinare.

Čačić je, prenosi Dnevnik.hr, dodao da sve mjere daju rezultate te da je samo pitanje zaravnavaju li krivulju ili dovode do njenog pada. 'Vidjeli ste da smo dovedeni u horizontalu i da dovode do laganog pada za samo 14 dana. Hrvatska će imati slične rezultate', kaže Čačić, dodajući da će nažalost još neko vrijeme rasti krivulja preminulih.

Obratio se i članovima nacionalnog Stožera. 'Zaista im predlažem da ponovno ne žmirimo. Najmanje što moramo uvesti, i to istog trena, je online nastava za srednje škole i za više razrede osnovnih škola. To je donja granica mjera koje moramo uvesti', rekao je Čačić.

Uvjeren je da 21. prosinca, kada istječu postojeće mjere, neće doći do njihovog ublažavanja. 'Nitko ne treba ni sanjati da će se mjere ublažiti 21. prosinca, nemojmo si lagati. I još uvijek čekam hodogram pooštrenja mjera, tek onda možemo govoriti o ublažavanju, a to neće biti ispod mjesec dana', kaže Čačić.