MALA SNJEŽANA JAČA OD MEĆAVE

Drama u dalmatinskom zaleđu: Rodila zametena u snijegu

06.02.2012 u 09:21

Bionic
Reading

Kao u neka davna vremena, Marta Glavota rodila je kćer u kući, u selu Sebišinu kod Runovića u Imotskoj krajini. Naime, do Marte - koja je dobivši trudove u subotu predvečer nazvala imotsku hitnu pomoć - ekipa na čelu s liječnikom Matom Kasalom i primaljom Ankicom Šabić koja je odmah krenula u pomoć nije mogla doći zbog metar visokog snijega iako je ispred njih vozila ralica

Zapeli su nekoliko kilometara od njezine kuće, pa je doktor nazvao Martu te su on i primalja telefonski vodili porođaj. U kući su, na sreću, bile još dvije žene koje su Marti pomagale pri porođaju. Rodila je djevojčicu, svoje šesto dijete.

'Marta se ustručavala dizati uzbunu, još je desetak dana do pravog termina. Međutim, ubrzo su me nazvali da dođem, počela se jako mučiti, zapravo je počeo porođaj', uzbuđeno je novinarima Jutarnjeg lista prepričala njezina 43-godišnja susjeda Ljilja Alerić, koja je porodila svoju trudnu susjedu.

Pripadnici HGSS-a probijali su se u nedjelju ujutro do njih: trebala su im više od četiri sata da prijeđu sedam-osam kilometara. Martu i novorođenu djevojčicu prevezli su do Vinjana Donjih, gdje ih je preuzela hitna iz Imotskog.

Sad je situacija dobra, zahvaljujem svima u GSS-u, svim ljudima koji su mi pomogli, primalji gospođi Ankici, ma svima', uzbuđena je izjavila 30-godišnja Marta, dodajući da se prinova u obitelji zove, a kako drukčije nego - Snježana!