OTPAO KOTAČ

Drama na autocesti A1: Autobus koji je prevozio sportaše iz Dalmacije počeo se raspadati u vožnji

14.05.2019 u 13:01

Bionic
Reading

Povratak s natjecanja u Poreču skoro je bio koban za mlade sportaše iz Solina i Dugopolja. Autobus koji ih je prevozio gotovo se raspao u vožnji, a svemu su svjedočili roditelji sportaša

Kako javlja Slobodna u nedjelju, oko 18 sati, u blizini čvora Gospić na autocesti A1, 30-ak kilometara daleko od potencijalno spasonosnog odmorišta 'Zir', za njih je počela agonija, kada je s vozila u vlasništvu solinskog privatnog prijevoznika Svete Bobana otpao stražnji lijevi kotač, a druga je guma otpala s felge.

Sve su to vidjeli i roditelji djece koji su se nalazili u automobilima iza autobusa. Nije bilo teško zamisliti lica očeva i majki kada im se pred očima 'raspadalo' vozilo u kojem se nalaze njihovi najmlađi.

Prema njihovim riječima autobusu je prvo otpao jedan kotač da bi se nakon toga raspala i guma drugog kotača. Uvjeti na cesti bili su daleko od idealnih, pljuštala je kiša, a autobus se zaustavio na zavoju.

Za Slobodnu je izjavu dao i solinski privatni prijevoznik Sveto Boban koji je rekao: 'Nemam pojma kako se to dogodilo. Kako ja mogu znat razlog. U 38 godina staža nisam imao ovakvu situaciju. Pa nisam ja kriv što je guma odletjela, nisam to mogao predvidjeti.'

Autobus je navodno star 17 godina.

AKO STE PROPUSTILI:

NEVRIJEME U ZAGREBU

[FOTO/VIDEO] Jedno stablo palo na vozilo Hitne pomoći, drugo na javni WC u kojemu je 'zapeo' građanin

Pogledaj galeriju