MILAN BANDIĆ:

'Drakonski bih kaznio opijanje maloljetnika'

28.03.2012 u 15:01

Bionic
Reading

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je danas da bi drakonski kaznio opijanje maloljetnika, no da će na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine ipak povući prijedlog zabrane ispijanja alkohola za maloljetnike na javnim mjestima

Na konferenciji za novinare koja je održana na jezeru Bundek rekao je da je Luku Ritza zapravo ubio alkohol, aludirajući na to da su maloljetni nasilnici, koji su premlatili tog tinejdžera koji je od posljedica napada preminuo, bili pijani.

Prijedlog koji je podignuo medijsku prašinu ipak će povući jer su se o njemu negativno očitovali odbori Gradske skupštine. 'Ovo nije spin gradonačelnika kojim se želi odvući pažnja građana od ozbiljnih stvari. Ovo je problem par excellance', rekao je Bandić. Tvrdi da se političari iz populističkih razloga ne žele baviti tim problemom pa je tako naveo da je prošli saziv Sabora pred izbore olabavio propise o ispijanju alkohola na sportskim stadionima.

'Drakonski bih kaznio opijanje maloljetnika. Nedaleko od ovog mjesta ubijen je Luka Ritz. A tko je ubio Luku Ritza? Alkohol, alkohol ga je ubio', zaključio je gradonačelnik.

Gradonačelnik je uoči sutrašnje sjednice, na kojoj će jedna od tema biti i odluka o građevinskom zemljištu, komentirao i predsjednika Gradske skupštine Davora Bernardića, rekavši da izmišlja toplu vodu. Istaknuo je da podržava transparentnost i dodao da ispada da je dosad on sam određivao cijenu zemljišta. Cijenu su, pojasnio je, određivali sudski vještaci i Porezna uprava.

'Dobro je i lijepo napraviti spin pa udariti po gradonačelniku', rekao je i pitao novinare 'Zašto Bandiću točite na leđa ono što Bandić ne može raditi'. 'U ovoj zemlji kada čovjek ima energiju, pozitivnu emociju i viziju onda ga treba ubit', požali ose Bandić.