SASTAVLJANJE VUKOVARSKOG VIJEĆA

Dragovan: Razgovaramo sa svima osim s HDZ-om

08.02.2011 u 13:23

Bionic
Reading

U pregovorima o sastavljanju budućega vukovarskoga Gradskog vijeća koalicija SDP-HNS, koja je na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće osvojila najveći broj vijećničkih mjesta, nije spremna na razgovore samo s HDZ-om, izjavio je danas u Vukovaru glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan

'Naša je odgovornost da formiramo novu većinu u Gradskom vijeću, a s onima koji su opstruirali rad prijašnjega vijeća, a pritom mislim na HDZ, nema nikakvog razgovora', rekao je Dragovan.

Po njegovim riječima, HDZ nikada nije zanimala sudbina Vukovara, nego isključivo njihova vlastita, što su, kako je dodao, birači ispravno procijenili na vukovarskim prijevremenim izborima i nagradili one koji rade i ispunjavaju obećanja.

'Lijepo je biti pobjednik, ali to je i obveza. Građani Vukovara od nas očekuju da konstituiramo Gradsko vijeće i da ono ne bude više prepreka razvoju grada i interesima Vukovaraca', ocijenio je nositelj liste SDP-a na prijevremenim izborima, vukovarski gradonačelnik Željko Sabo.

Istaknuo je kako SDP još nije razgovarao ni s jednom strankom koja je ušla u Gradsko vijeće budući da nije prošao rok za prigovore i žalbe na izborne rezultate.

Na novinarsko pitanje o tome 'tko će koga prvi nazvati' Sabo je odgovorio kako pretpostavlja da se očekuje da on, 'kao neka vrsta mandatara', prvi pozove na razgovor stranke zainteresirane za suradnju.

Na prijevremenim izborima za vukovarsko Gradsko vijeće, održanim u nedjelju, najviše glasova osvojila je koalicija SDP-HNS, za koju je glasovalo 36,44 posto birača. Za koaliciju HDZ-HSS glasovalo je 25,35 posto birača, SDSS 14,65, a HSP dr. Ante Starčevića 9,86 posto birača.

U budućemu Gradskom vijeću 13 vijećničkih mjesta pripalo je koaliciji SDP-HNS, devet koaliciji HDZ-HSS, pet SDSS-u, a tri HSP-u dr. Ante Starčevića.