GOSPODARSKI KRIMINAL

Drago Tadić u USKOK-u: Nisam kriv!

16.07.2011 u 10:55

Bionic
Reading

Osječki poduzetnik Drago Tadić, većinski vlasnik građevinske tvrtke Osijek-Koteks, izjasnio se u osječkom sjedištu USKOK-a da nije kriv za gospodarske malverzacije za koje ga se sumnjiči, doznaje se od njegove braniteljice Jadranke Sloković

Tadićeva braniteljica rekla je kako se Tadić na saslušanju, koje je trajalo više od sat vremena, izjasnio da nije kriv za nedjela za koja ga se terete te dodala kako mu sudac istrage nije odredio istražni zatvor. Kazala je da je njezin branjenik pod stresom, da ima zdravstvenih problema s visokih tlakom i da je alergičar.

Nakon saslušanja u osječkom USKOK-u Tadić je s lisicama na rukama ponovno vraćen u policiju.

Tadić je uhićen jutros u svojoj kući, a neslužbeno se doznaje da ga USKOK sumnjiči za gospodarske malverzacije vezane za nabavu šljunka za gradnju slavonske autoceste. Njega je osječki prijevoznik Ramiz Pandžić lani optužio da mu je morao plaćati mito da bi bio uključen u posao oko izgradnje autoceste. Pandžić je lani medijima ali i pravosudnim tijelima izjavio da je Tadiću morao platiti mito od pet milijuna kuna kako bi, 2005. i 2006. kao kooperant Osijek Koteksa u izgradnji autoceste Slavonike, ostao u poslu. Dogovor s Tadićem u četiri oka je i snimio tonski i predao policiji. Tadić ga je, pak, optužio za ucjenu zbog čega je Pandžić proveo više od dva mjeseca u pritvoru.

Pandžić je u lipnju nakratko prosvjedovao pred sjedištem DORH-a i USKOK-a žaleći se da se ništa ne poduzima po njegovoj prijavi i najavljujući štrajk glađu, od čega je odustao kada su ga u USKOK-u primili na razgovor.

Poduzetnik Drago Tadić prvi put je uhićen u listopadu prošle godine zbog sumnji da je zajedno sa saborskim zastupnikom Ivanom Drmićem, urednicom u Glasu Slavonije Sanjom Marketić, splitskim poduzetnikom Srećkom Jurišićem i svojom suprugom Božicom, sudjelovao u akciji pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi promijenili presudu Branimiru Glavašu, osuđenom za ratne zločine nad civilima u Osijeku 1991. godine.