Škoro u Varaždinu

'Drago mi je da se Grabar Kitarović oglasila, ali ja ne planiram lupati po namještaju'

01.09.2019 u 15:15

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u Varaždinu je odgovarao na pitanja novinara o raznim aktualnim temama. Govoreći o svojoj kampanji, izjavio je da je ponajprije namjerava provoditi s ljudima na terenu

- Nezavisni sam kandidat, moramo izgraditi infrastrukturu. Već sam u svom prvom obraćanju izložio program daleko većih ovlasti predsjednika. Trenutni sustav zove se parlamentarna demokracija, ali sada nakon 20 godina svi već znamo da to nema veze s tim, nego šef vladajuće koalicije i pobjedničke stranke nakon što formira liste i osvoji mandate, provodi samovolju, od imenovanja ustavnih sudaca do naplatnih kućica u Šestanovcu, rekao je Škoro koji napominje da je humor dio njegova načina izražavanja od kojega ne namjerava odustati, piše Jutarnji list.

Novinari su ga pitali i o istupima Milorada Pupovca koji su izazvali niz reakcija u javnosti.

- I gospodina Pupovca sam komentirao, on je hrvatski političar koji je pretjerao u želji da bude i porota i sudac i tužitelj, sve živo. Uvijek treba sačekati informacije u takvim situacijama nekog incidenta među hrvatskim građanima kako bismo bili kompetentniji i pametniji. Ne treba se zalijetati, a pogotovo ne vrijeđati i prijetiti, istaknuo je Škoro.

Prokomentirao je i nedavni intervju aktualne predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović koja je u jednom trenutku doslovce lupila šakom o stol.

- Drago mi je da se oglasila, žena je lijepo neke stvari obrazložila i pritom lupila šakom o stol i to je poruka, rekao je Škoro.

Na pitanje kakva je to poruka, uzvratio je: - Vjerojatno energična.

Na dodatno pitanje, rekao je: - Htjela je poručiti da je energična i odlučna. Ja ne planiram lupati po namještaju.

Sljedeće je pitanje bilo o njegovoj osobnoj zaštiti. Novinarka je konstatirala da je jedini od kandidata koji se kreće među građanima bez tjelohranitelja.

- Cijeli život se krećem samostalno, otkako sam naučio hodati. U karijeri sam uvijek okružen ljudima, 35 godina sam u kampanji, svaki moj CD i pjesma je na neki način kampanja, svaki moj koncert se može protumačiti kao skup.

Zadnji koncert planiram napraviti na inauguraciji, a onda ću pjevati po potrebi, ne znam, na Kninskoj tvrđavi i tako, rekao je.

Za Grabar-Kitarović je rekao da je ne doživljavao kao konkurenticu.

- Ne smatram je konkurencijom, ne daj Bože, nema razloga, ovo je kampanja. Ali svi skupa prvo trebamo doći u poziciju da se ti izbori raspišu, trebamo i skupiti neke potpise, a onda ćemo izmjeriti snagu programa i ideja i nas kao osoba. To je dosta slično poslu kojim se ja bavim, ne doživljavam kolege glazbenike konkurentima, izjavio je Škoro.

Na pitanje da prokomentira istup Davora Ive Stiera da HDZ u kampanji ne bi trebao napadati Škoru, nego Zorana Milanovića, odgovorio je da nitko ne bi trebao napadati nikoga.

- Ima toliko problema u Hrvatskoj da ne znam što bismo dobili dodatnim napadima i podjelama. Kad pogledate sport, književnost, pravopis, posvuda imamo po dva nečega, ako ne i više. Imamo drugih problema, ne treba to tako gledati..., rekao je.

Na pitanje čudi li ga što Grabar-Kitarović još nije formalno obznanila svoju kandidaturu, rekao je da ga ništa ne čudi 'od ove vlasti u ovoj državi'.