iznenađujući transfer

Iz GONG-a u politiku: Dragan Zelić objasnio nam je zašto je postao dužnosnik SDP-a

26.03.2018 u 15:32

Bionic
Reading

Bivši dugogodišnji izvršni direktor GONG-a Dragan Zelić od subote je izvršni tajnik SDP-a. Ovaj iznenađujući transfer, uz izbacivanje Miranda Mrsića iz stranke, prošao je gotovo neprimjetno, a Zelić je za tportal objasnio razloge prelaska u političke vode

Zelić će, nakon gotovo dva desetljeća provedena u GONG-u, u SDP-u obnašati funkciju izvršnog tajnika. Bit će jedan od nekoliko izvršnih tajnika, a njegovo zaduženje će biti politički sustav i informiranje te edukacija.

'U GONG-u sam bio 17 godina. Sada mi se otvorila prilika da s temama s kojima sam djelovao odsad djelujem i stranački. Politički jesam socijaldemokrat i smatram da socijaldemokracija ima potencijala', kratko je kazao Zelić za tportal.

Odlaskom u SDP Zeliću je prestalo i članstvo u GONG-u. Naime, kako doznajemo, Statut GONG-a propisuje da su sva dužnosnička mjesta u politici nespojiva s članstvom u GONG-u.

Zelić je rođen 1979., diplomirao je politologiju na Fakultetu političkih znanosti, a njegovo su područje interesa izborni procesi, transparentnost rada tijela javne vlasti, borba protiv korupcije, civilno društvo i edukacija građana. Obnašao je dužnost vanjskog člana saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav 2011. - 2015.

U GONG-u je proveo 17 godina, a nekoliko godina bio je i izvršni direktor.

  • +8
Dragan Zelić Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ostvario je značajno međunarodno iskustvo educirajući organizacije civilnog društva u Rusiji, Mongoliji, Libanonu, Albaniji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Armeniji, a sudjelovao je u promatračkim misijama OESS-a, EU-a, NDI-a i ENEMO-a na izborima u Azerbajdžanu, Bjelorusiji, Bugarskoj, Libanonu, Izraelu – Zapadnoj obali i Pojasu Gaze, Slovačkoj, Ugandi, Ukrajini i SAD-u.