NEDOVOLJNA PROCIJEPLJENOST

Dr. Ivić: Ne ponašajte se razulareno, ne dernečite! Korona je i dalje među nama, samo čeka priliku

31.05.2021 u 19:42

Bionic
Reading

Splitsko-dalmatinska županija prvi put nakon više mjeseci nema novooboljelih. Infektolog Ivo Ivić iz KBC-a Split razloge vidi u mjerama koje su se provodile, a za HRT kaže da će se veliki brojevi vratiti ako se građani ne budu pridržavali mjera opreza - jer virus je i dalje među nama.

'Ne ponašajte se razulareno, ne dernečite, što bi rekli ovdje u Dalmaciji. Onda u tom slučaju možemo očekivati da će brojevi biti podnošljivi, neće bit preveliki. Korona nije iskorijenjena i ona samo čeka priliku da se proširi dok se populacija ne procijepi u dovoljno velikom postotku da to služi kao zaštita', rekao je dr. Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split, za Dnevnik HRT-a.

Podsjetimo, Splitsko-dalmatinska županija u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba, dok je u bolnici umro 86-godišnji muškarac, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 54 obrađena testa danas nema novooboljelih osoba pozitivnih na covid infekciju sa područja županije.

'Ukupno 812 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 31 covid pozitivna osoba u KBC-u Split dok se osam osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC- a Split u protekla 24 sata umro je muškarac (86) koji je uz brojne komorbiditete bio pozitivan i na covid infekciju', kazali su u Stožeru.

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 40 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1935. Među njima je 797 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 84 pacijenta. Preminulo je 12 osoba.