NOGOMETNA GROZNICA

Doznali smo tko iz državnog vrha putuje u Rusiju i tko to sve plaća

15.06.2018 u 14:06

Bionic
Reading

Iako je dio zastupnika u Europskom parlamentu predložio da čelnici država članica ne bi zbog sankcija trebali ići u Rusiju na utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva, u hrvatskom državnom vrhu i Vladi ima onih koji će ipak bodriti hrvatsku reprezentaciju

Ni predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ni predsjednik Sabora Gordan Jandroković ni premijer Andrej Plenković zasad nemaju namjeru ići na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. Odgovoreno je to za tportal iz njihovih službi za odnose s javnošću.

U Saboru i Banskim dvorima, međutim, ne odbacuju mogućnost da Jandroković i Plenković otputuju na utakmice u kasnijoj fazi natjecanja.

Što se pak tiče predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, ni ona zasad ne ide u Rusiju. 'Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ljubiteljica je sporta općenito, strastvena je navijačica i svakako će pratiti utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji', poručili su za tportal s Pantovčaka.

Iako zasad ne namjerava ići na utakmice, Grabar Kitarović prije neki dan je dala do znanja da će se u Rusiji ipak pojaviti. 'Mislim da sport zbližava ljude i da političke i druge podjele ne bi trebalo prelijevati u sport, pogotovo zato što mislim da hrvatska vrsta očekuje da ću je doći u jednom trenutku podržati i to ću učiniti svim srcem, ali ne u prvom krugu, jer ne stignem zbog poslovnih obveza', rekla je predsjednica Grabar Kitarović.

  • +10
Ceremonija otvaranja SP-a u Rusiji Izvor: Profimedia / Autor: TASS

Dok trojka iz državnog vrha zasad Rusiju neće vidjeti, neki od ministara tamo će se ukazati već u subotu, na prvoj utakmici hrvatske reprezentacije. 'U grupnom dijelu natjecanja na Svjetskom prvenstvu u nogometu zasad imamo najavu odlaska sljedećih ministara: potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković idu na prvu utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije u vlastitom aranžmanu i sami snose sve troškove', odgovorili su na upit tportala u Vladi.

Podsjetimo, o dužnosnicima koji idu na nogometno prvenstvo u Rusiji jučer je progovorio i Most, zatraživši od HNS-a da otkrije cijene putovanja, imena političara i dužnosnika koji će s HNS-om putovati u Rusiju i kriterija po kojem su odabrani. Osvrnula se na to pitanje i povjerenica za informiranje Anamarija Musa, poručivši kako HNS mora otkriti te podatke.

'HNS kao i još nekoliko drugih sportskih saveza, mislim da ih ima 30-ak, kao i druga sportska tijela, su tijela javne vlasti i dužna su postupati po ovome zakonu. Ja sam inače fan nogometnog saveza i fan Dinama i moje dijete igra nogomet i nemam ništa protiv nogometnog saveza ali mogu zamisliti situaciju da HNS objavi listu svih dužnosnika kojima se plaća put u Rusiju', rekla je Musa danas tijekom saborske rasprave o njenom radu.