policija moli pomoć

Doznali smo nove detalje o nestanku tinejdžera iz okolice Bjelovara: Već su bježali od Istre do Dalmacije

11.07.2019 u 13:08

Bionic
Reading

Čak četvero tinejdžera, dva para braće i sestara, u kratko roku nestalo je s bjelovarskog područja te je potraga za njima objavljena u nacionalnoj evidenciji nestalih osoba. U policiji pozivaju građane da dojave ukoliko ih primijete

'Poduzimamo sve mjere traganja u cilju pronalaženja osoba', kazala je za tportal Maja Barbir Grubić iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Najprije su 19. lipnja iz sela Laslovac pokraj Bjelovara nestali 16-godišnja Andrijana Bugarinović i njen 17-godišnji brat Zlatko Bugarinović, a dva dana kasnije nestali su i 15-godišnja Katarina Stojčević te 17-godišnji brat Jovo Stojčević. Za četvero maloljetnika formalno traga više policijskih uprava jer su kao mjesto nestanka prijavljene različite adrese, od Lipika do Rijeke, a razlog tomu jest činjenica da su neki od njih bili smješteni u udomiteljske obitelji u tim gradovima.

Naime, kako tportal neslužbeno doznaje, upravo ovi tinejdžeri već su više puta bili prijavljeni kao nestali i svaki put pokazalo se da se radi o avanturizmu, a moguće i bijegu od nesređenih obiteljskih odnosa. Zlatko Bugarinović nedavno je pronađen i smješten kod udomitelja, no ponovno je pobjegao.

Nije isključena mogućnost da je njih četvero zajedno napustilo domove jer se obiteljski poznaju, a moguće je čak i da su u rodbinskim vezama.

U svakom slučaju sumnja se na dragovoljni odlazak iz doma, s obzirom na to da su se u sličnoj situaciji našli više puta u prošlosti. U pravilu, od kuće bi bježali na obalu - od Istre do Dalmacije.