VREMENSKA PROGNOZA

Dosta vam je paklenih vrućina? Ponegdje već danas stiže promjena vremena, doznajte i gdje

31.07.2021 u 08:10

Bionic
Reading

Toplinski val zbog kojeg smo se proteklih dana kuhali na više od 30 stupnjeva je na samom kraju, pa će već danas u dijelovima zemlje doći do promjene vremena

U subotu pretežno sunčano i vruće, no ne posve stabilno. U unutrašnjosti će biti promjenljive naoblake, a ponajprije u zapadnim i sjeverozapadnim predjelima mogući su pljuskovi s grmljavinom.

Slab i umjeren jugozapadni i zapadni vjetar na kopnu će postupno okrenuti na sjeveroistočni i sjeverni, dok će na Jadranu zapuhati jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 33 i 37 °C, u gorskim predjelima malo niža.

Vremenska prognoza 31.7. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

U nedjelju, pak, u unutrašnjosti i na sjevernome Jadranu promjenljivo i nestabilno. Mjestimice će biti pljuskova praćenih grmljavinom, već u noći na zapadu zemlje, a u drugom dijelu dana moguće i na istoku.

Lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme, ponajprije u prvom dijelu dana na sjevernome Jadranu i u Gorskome kotaru. U Dalmaciji će se zadržati većinom sunčano i suho.

Umjeren jugozapadnjak, povremeno s jakim udarima popodne će okretati na sjeverni i sjeverozapadni vjetar te slabjeti. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo i južni vjetar.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na Jadranu od 25 do 28. Najviša dnevna većinom od 31 do 36 °C, ponegdje u gorju i na sjeverozapadu malo niža.