JELUŠIĆ U BITCI ZA ZAGREBAČKI SDP

'Dosta je vođa, trebaju nam menadžeri'

14.04.2010 u 19:38

Bionic
Reading

Zagrebački SDP postaje i bit će drugačiji, poručio je danas kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a Ivo Jelušić, najavivši da će ta najjača SDP-ova gradska organizacija s njim na čelu i dalje biti pobjednička

Pod sloganom "Pobjednički dalje", Jelušić je u prepunoj dvorani Tribine Grada Zagreba članstvo pozvao da ga 23. svibnja bira za čelnika zagrebačkog SDP-a, obećavši im drugačiju i bolju stranačku organizaciju, čije će vodstvo graditi politiku uvažavajući njihovo mišljenje, te u čvrstoj vezi s SDP-ovom središnjicom, "jer bez jakog SDP-a u Zagrebu nema pobjede na parlamentarnim izborima".

"Dosta nam je bilo ratova između Praške i Iblerovog trga. Toga više nikada neće biti", poručio je, dodavši da svojom pobjedom smatra već to što nije nakon odlaska iz SDP-a Milana Bandića, kao njegov privremeni nasljednik na čelu zagrebačkog SDP-a, dopustio raskol te organizacije.

"Već tada sam pobijedio, pobijedio sam kada smo sačuvali zagrebačku organizaciju i kada je Ivo Josipović postao hrvatski predsjednik. Da nije bilo tako, bilo bi nam puno teže pognute glave", istaknuo je.

Unatoč činjenici da SDP već deset godina upravlja Zagrebom, Jelušić je upozorio da su se u tom razdoblju činile greške, da i sam kao dugogodišnji Bandićev zamjenik za njih snosi dio odgovornosti, ali i naglasio da ima snage i odgovornosti te greške prepoznati, ispraviti ih i ne ponoviti.

"Milan Bandić... kažu mi bio s njim. Ne, nisam bio s njim. On je bio s nama i dok god je on bio s nama mi smo bili s njim", poručio je Jelušić zagrebačkim SDP-ovcima.

Istaknuo je da se za čelnika te organizacije kandidirao jer je u njoj već 20 godina, jer vjeruje da ona može biti drugačija i bolja, na dobrobit i članstvu i građanima.

"Dosta nam je bilo vođa i u stranci i u državi. Trebaju nam ljudi koji će menadžerski upravljati, koji će uvažavati tuđa mišljenja", rekao je Jelušić.

Odbacio je bilo kakvu mogućnost "koketiranja" s oprečnim političkim opcijama. "Ne treba nam ići desno od centra, ne trebamo koketirati s onim što nam ne pripada", poručio je, naglasivši da se SDP snažno treba zalagati za načela socijaldemokracije.

Članstvu je obećao da će, izaberu li ga za predsjednika, sami birati SDP-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika.

Potporu Jelušiću među inima su došli dati potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić, član Predsjedništva Tonino Picula, glavni tajnik stranke Igor Dragovan, saborski zastupnici Josip Leko, Nenad Stazić, Marija Lugarić i Gvozden Flego, kao i Igor Rađenović i Ankica Lepej.