10. izborna jedinica

'Dosta je pljačke': Ne možemo graditi napredak na sintagmi 'ko je jamio, jamio'

  • I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 28.06.2020 15:14
  • Objavljeno 28.06.2020 u 15:14
Bionic
Reading

Kandidati koalicijske liste "Dosta je pljačke" za 10. izbornu jedinicu predvođene Živim zidom u nedjelju su poručili kako se hrvatsko društvo ne može graditi na kriminalu i sintagmi 'ko je jamio, jamio' poručivši kako je potrebno donijeti Zakon o porijeklu imovine

"Ne može se graditi društvo na nepravdi i sintagmi 'ko je jamio, jamio'. Moramo ovo naše društvo učiniti urednim i zbog toga se zauzimamo za donošenje Zakona o porijeklu imovine," rekao je Ivan Šimić nositelj koalicijske liste "Dosta je pljačke" u 10. izbornoj jedinici.

Pojasnio je kako je koalicijska lista "Dosta je pljačke" u 10. izbornoj jedinici okupljena oko Živog zida, a čine je još HSS Stjepan Radić, Nezavisna lista Stipe Petrine, Stranka Ivan Pernara.

Kazao je i kako je među 14 kandidat na toj listi sedam žena, a kako je naglasak angažmana na splitsko područje, na njoj se nalazi osam kandidata iz Splita.

"U zadnjih 30 godina splitska regija i Dalmacija bilježe veliku stagnaciju, kompletna je industrija uništena - od brodogradnje i pomorstva do poljoprivrede, sve je uništeno. Zbog toga u ovoj kampanji očekujemo podršku poštenih i čestitih ljudi", poručio je Šimić.

Po njegovim riječima, infrastruktura u Splitu je devastirana, svela se "na prosječnu seosku sredinu", a Pazar (tržnica) u tom gradu je i sada onakav "kakav je bio u 19. stoljeću".

Šimić je naglasio kako treba zaštititi domaće proizvođače.

"Ako imamo proizvodnju lubenica u dolini Neretve nema uvoza dok se domaće lubenica ne proda," kazao je.

Smatra i kako sredstva iz fondova Europske unije treba usmjeravati u stvaranje novih vrijednosti i otvaranje novih radnih mjesta.

Kandidat na koalicijskoj listi "Dosta je pljačke" Ante Ledenko je naglasio važnost borbe protiv korupcije.

"Mi radnici hotela Marjan borimo se četiri godine protiv Željka Keruma i njegove pljačke u Splitu," rekao je Ledenko.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal