ZAGOREC DUŽAN 39 MILIJUNA

DORH traži prodaju Zagorčevih stanova

09.04.2010 u 20:33

Bionic
Reading

Državno odvjetništvo zatražilo je od zagrebačkoga Općinskoga građanskog suda prodaju četiri stana i dva poslovna prostora umirovljenoga generala Vladimira Zagorca jer nije platio 39 milijuna kuna, što je morao učiniti po pravomoćnoj presudi kojom je osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz sefa Ministarstva obrane 2000.

Zagorcu je po presudi oduzeta imovina vrijedna pet milijuna američkih dolara, to jest 39 milijuna kuna, koliko su vrijedili ukradeni dragulji. Kako on taj novac i sudske troškove od 17 tisuća kuna nije dobrovoljno platio, pokrenut je ovršni postupak, a zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je kao zastupnik države predložilo da se naplati od prodaje njegove imovine u Zagrebu.

Tako se predlaže prodaja tri Zagorčeva stana u Ulici Pavla Hatza, površine 17, 124 i 157 metara četvornih, stana i poslovnog prostora u Ilici od 109 i 354 metra četvorna te poslovnog prostora u Boškovićevoj ulici površine 146 metara četvornih.

Nekad najodlikovanijemu hrvatskom generalu u studenome prošle godine potvrđena je osuđujuća presuda u "slučaju dragulji" i sedmogodišnja zatvorska kazna na koju ga je osudio zagrebački Županijski sud zbog zloporabe položaja i ovlasti, to jest krađe dragulja iz sefa Ministarstva obrane 2000. godine.