RATNI ZLOČIN

DORH traži istragu protiv 39-godišnjaka zbog zločina u Antinu

20.12.2010 u 21:14

Bionic
Reading

Zbog osnovane sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva u selu Antin u vinkovačkom kraju u jesen '91. Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru podnijelo je istražni zahtjev protiv 39-godišnjaka, ne navodeći njegov identitet niti prebivalište

Istražni zahtjev predan je istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru, jer postoji sumnja da je '39-godišnji osumnjičenik od listopada do prosinca 1991. godine, nakon oružane agresije i okupacije mjesta Antin od strane tzv. JNA i srpskih paravojnih postrojbi, zajedno s tri nepoznata pripadnika srpske paravojske odveo civila S. L. (1945) iz obiteljske kuće nakon čega je isti ubijen'.

Na internetskim stranicama DORH-a navedeno je i da je osumnjičenik, koji je bio pripadnik tzv. 'arkanovaca', i 'mještanku R. S. (1926) u njenoj obiteljskoj kući pretukao nogama i rukama po glavi i cijelom tijelu te joj prijetio noževima da će ju zaklati, pri čemu joj je nanio ozljede glave i oka'.

'Civila J. P. (1940) je, također, pretukao u njegovom dvorištu, a spomenutu mještanku R. S. pozvao da gleda kako ga zlostavlja', stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru.

Osumnjičeni 39-godišnjak nije dostupan državnim tijelima Republike Hrvatske, pa je u istražnom zahtjevu predloženo određivanje pritvora te raspisivanje tjeralice.