eko moslavina

DORH provodi izvide u slučaju optužbi za političko zapošljavanje u Kutini

11.09.2021 u 18:58

Bionic
Reading

Iz Državnog odvjetništva Republike Hrvatske potvrdili su za N1 da provode izvide u slučaju afere u Kutini, nakon što je direktorica Eko Moslavine Adrijana Cvrtila izašla u javnost sa snimkama te rekla da je bila prisiljena zapošljavati po političkom ključu, a sve po nalogu predsjednika Gradskog vijeća Davora Kljakića (HSLS) i gradonačelnika Zlatka Babića.

“U predmetnom slučaju i tokeli ke provođenje izvida. Druge informacije nismo u mogućnosti dati budući da je, sukladno zakonskim odredbama, postupanje tijekom izvida tajno”, rekli su iz DORH-a za N1.

Podsjetimo, direktorica Eko Moslavine Adrijana Cvrtila rekla je i da se na nju vršio velik pritisak i prijetilo joj se egzistencijom ne učini li ono što joj je naređeno.

“Od mene se tražilo da zapošljavam po političkom ključu, nalogodavac je bio predsjednik Gradskog vijeća (Davor Kljakić), a ponekad u tome svemu i gradonačelnik Zlatko Babić. To bio najčešće funkcuiniralo da bi Kljakić bio nalogodavac, a prethodno je s Babićem sve dogovorio. Ponekad bismo kasnije svi zajedno sjeli i još to komentirali”, rekla je Cvrtila za N1.

Kutinski gradonačelnik Zlatko Babić odbacio je optužbe o političkom kadroviranju ustvrdivši da su napadi na njega iskonstruirani i da svom radu nema mrlje koja bi mogla naštetiti HDZ-u, njemu ili njegovoj obitelji.

Davor Kljakić u međuvremenu je najavio ostavke na sve političke dužnosti dok se ne razriješe sve optužbe s njim u vezi.

Kljakić izjave gospođe Cvrtile smatra iskonstruiranim, jednostranim, netočnim i sustavno nečasno pripremljenim kako bi na temelju takvih neistina i iskrivljenih tvrdnji, izvučenih iz konteksta, ostvarila osobne ciljeve.