bivši predsjednik SAD-a

Donalda Trumpa očekuju pristaše na skupu u Arizoni

15.01.2022 u 19:09

Bionic
Reading

Bivši američki predsjednik Donald Trump održat će u subotu navečer skup u Arizoni, što će biti još jedna prigoda da pred simpatizerima kritizira nasljednika Joea Bidena i opetuje svoje nedokazane tvrdnje o prijevari na predsjedničkim izborima 2020.

Pošto je odustao od tiskovne konferencije koju je htio održati 6. siječnja, na prvu obljetnicu krvavog napada njegovih pristaša na američki Capitol, ovaj put će se naći pred dobronamjernom publikom.

"Mnoge teme ćemo dotaknuti", rekao je u petak u priopćenju, najavivši da će ponoviti svoje, nikad dokazane tvrdnje o velikoj prijevari na predsjedničkim izborima u studenom 2020., ali i govoriti o Afganistanu, inflaciji i o "mnogim drugim" pitanjima.

"Bit će puno svijeta i prenosit će se na televiziji. Vidimo se u subotu navečer!", rekao je na kraju.

Na skupu će sudjelovati Kari Lake, kandidatkinja za guvernera Arizone kojoj je Donald Trump pružio potporu i koja je u jednoj prigodi rekla da ne bi potvrdila pobjedu Joea Bidena u toj važnoj saveznoj državi da je tada bila na guvernerskoj dužnosti.

Donald Trump je zadržao velik utjecaj u republikanskoj stranci.

Skup u Florenceu, gradiću jugoistočno od glavnog grada Phoenixa bit će prvi nakon listopada na kojemu se očekuje veći broj sudionika, što će biti stanoviti pokazatelj njegove popularnosti među republikanskim biračima.

Skup će se održati 24 sata nakon informacije da je velik televizijski servis odustao od mreže naklonjene Trumpu One America News Network (OAN).

U više navrata Trump je savjetovao svojim pristašama da prate taj ultrakonzervativni kanal koji podržava teorije zavjere i nastoji konkurirati kanalu Fox News kako bi preuzeo birače desnice.