RAZMIŠLJA O KANDIDATURI

Donald Trump želi biti američki predsjednik

19.11.2010 u 09:09

Bionic
Reading

Američki tajkun u nekretninama Donald Trump izjavio je kako razmatra mogućnost kandidiranja za predsjednika Sjedinjenih Država na izborima 2012.

U intervjuu TV mreži ABC News, emitiranom u četvrtak, 64-godišnji milijarder republikanac, rekao je da bi 'lako' mogao potrošiti više od 200 milijuna dolara vlastitog novca za kampanju.

'To bi moglo biti zabavno, jer bih volio vidjeti da se neke pozitivne stvari dogode za zemlju', rekao je.Dodao da je kako bi se rado natjecao s bivšom guvernerkom Aljaske Sarah Palin, za koji mnogi vjeruju da će sudjelovati u utrci za republikansku predsjedničku nominaciju.

Trump, koji je zvijezda 'reality show' programa 'The Apprentice', izjavio je kako vjeruje da je 'svatko želi opljačkati Ameriku'. Trump je izdvojio Kinu, rekavši da ta zemlja 'prolazi nekažnjeno' manipulirajući svojom valutom. 'Poštovanje za Ameriku, tamo jednostavno ne postoji', rekao je.

'Poslovao sam s mnogo ljudi iz Kine koji nam se smiju. Oni osjećaju da smo budale. I skoro da nas vode budale. Oni ne mogu vjerovati što im sve uspijeva', rekao je Trump u intervjuu ABC-u, dodajući kako će odluku o kandidaturi vjerojatno donijeti do lipnja.