ANĐELO PONOVNO JAŠE

Don Kaćunko protiv striptizeta i motorista

14.08.2009 u 13:20

Bionic
Reading

Gospićki župnik Ante Luketić i njegova desna ruka don Anđelko Kaćunko obrušili su se na go-go plesačice, njihovo najavljeno seksi-pranje motora i stiptiz na gospićkoj motociklističkoj zabavi

Katolična informativna agencija IKA prenosi priopćenje pastoralnih djelatnika župe Navještenja BDM iz Gospića u kojem reagiraju na najavljenu trodnevnu zabavu koja će se pod nazivom '9. moto party' od 14. do 16. kolovoza održati u Gospiću.

-Među različitim točkama programa na plakatu su istaknute go-go plesačice, seksi-pranje motora i striptiz, kao središnji odnosno 'nosivi' sadržaji te manifestacije'. Takva se zabava smatra sasvim neprihvatljivom uz veliku katoličku svetkovinu Velike Gospe, te se, s obzirom da je prije nekoliko godina sličan skup održan na blagdan Gospe Karmelske, postavlja pitanje je li ta podudarnost namjerna ili slučajna - pitaju se don Kaćunko i župnik Luketić.

U priopćenju se podsjeća da su motoristi uključeni u proslavu blagdana Crkve hrvatskih mučenika na Udbini, te da su članovi tzv. 'ludih vukova' iz Gospića kršćani-katolici, pa se 'pretpostavlja da znaju gdje je i kada u katoličkom kalendaru blagdan Velike Gospe te kakvi su sadržaji u tim danima primjereni za 'središnji dio proslave' 9. obljetnice njihove udruge'.

Gospićki crkveni dušebrižnici ističu da poštuju svačiju slobodu da u demokratskom ozračju upriličuje sadržaje u zakonskim okvirima, te apeliraju i na zakonsku obvezu poštivanja vjerskih osjećaja.

Pitaju se zašto se za takve manifestacije biraju marijanski blagdani, te je li slučajnost da se najavljena zabava održava na putu prema Smiljanu kojim se tradicionalno za Veliku Gospu odlazi iz Gospića na proslavu svetkovine u Klanac. Pastoralni djelatnici - kako ih naziva IKA - župe Navještenja Marijina pitaju se i jesu li svega toga, kao i neprimjerenosti sadržaja te zabave za maloljetne osobe, svjesni čelnici Grada Gospića.