ŽUPNIKOVO MUDROSLOVLJE I MEDICINA

Don Kaćunko: Kontracepcija dovela do raka dojke!

03.10.2011 u 14:38

Bionic
Reading

U župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu u nedjelju je večernje misno slavlje predvodio don Anđelko Kaćunko – duhovni pomoćnik u župi Otočac, i župnik u Kompolju i Brlogu, u sklopu projekta 'Misa za mlade i sve ostale koji se tako osjećaju' uz zbor mladih Angelus iz župe Gospić. Kontroverzni župnik s oltara zagrmio je nizom kritika na račun medija, koji, ocijenio je, promiču 'kulturu smrti' i skrivaju pravu istinu, kao što je, istaknuo je, o raku dojke kod žena. Te strašne bolesti, prema Kaćunkovom mišljenju, nije bilo do pojave kontracepcijske pilule!

Istaknuo je da se ne zatvaraju oči pred onim što nas u javnosti odvraća od toga da budemo Božji. Riječ je o pravoj invaziji sadržaja 'kulture smrti' u zabavnoj glazbi, u filmu, modi. Samo naivac može reći da se to nas ne tiče i da se to naših mladih ne dotiče! Evo npr. zar dileri droge nisu došli već i u najzabitnija naša sela! Tako će i sve ludosti kojima se danas čudimo već sutra stići i k nama. Grozne se stvari događaju, a mediji skrivaju prave izvore svega. Većina ljudi naivno misli da je sve što su čuli, vidjeli i pročitali istina. Jučer su svi mediji objavili strašne podatke o širenju raka dojke kod žena, ali nitko, ni jedan stručnjak, ni jedan novinar, nitko nije rekao da te zloćudne bolesti nije bilo dok se nije pojavila kontracepcija! Ali zato će svi popljuvati onoga tko to izjavi', istaknuo je Kaćunko.

Podsjetio je kako se 1. listopada navršilo točno tri godine od njegova dolaska u Gospićko-senjsku biskupiju, a 2. listopada bio je njegov prvi javni nastup u katedrali.

'Zanimljivo, isti su problemi bili onda i danas. Tada sam rekao da trebamo njegovati ponos, zajedništvo i optimizam. Kratica je PZO – nije 'protuzračna obrana', ali je doista obrana od svih duhovnih i materijalnih ugrozâ pojedinca i naroda. To je ono što nas je i u prošlosti održalo u teškim vremenima. Potvrda za to je i naša obrana u Domovinskom ratu, pa je to recept i za buduće pobjede', zaključio je Kaćunko.