miroslav škoro

Domovinski pokret osnovan i u Šibensko-kninskoj županiji

19.12.2020 u 14:04

Bionic
Reading

Domovinski pokret (DP) osnovao je u subotu svoju podružnicu u Šibensko-kninskoj županiji, za njenog predsjednika izabran je Zvonko Pešić koji je bio jedini kandidat na tu dužnost. Predsjednik DP Miroslav Škoro istaknuo je kako je njegova stranka u protekla tri mjeseca, unatoč pandemiji, uspjela ustrojiti oko 180 različitih organizacija, od temeljnih ogranaka do županijskih podružnica. Nadamo se da ćemo ovim ustrojem, kao treća stranka po snazi u Hrvatskom saboru, moći pokazati svoju snagu i na lokalnim izborima kazao je Škoro te najavio da će u nedjelju biti osnovana posljednja, 21. podružnica DP u Vukovaru.

O kandidatima za lokalne izbore, Škoro u Šibeniku nije htio govoriti. "Bilo bi neodgovorno i prerano govoriti o tome zbog toga što mi tek ustrojavamo stranku, kad ustrojimo sve podružnice i budemo spremni za taj proces, moći ćemo izaći sa ljudima' kazao je naglasivši da će o kandidatima odlučivati svaka podružnica za sebe.

Odgovorio je i na novinarske upite o najnovijim epidemiološkim mjerama, koje će ograničiti kretanje, dok će crkve moći biti otvorene.

 "Mislim da bi pravila trebala jednako vrijediti za sve, i opet je ta nedosljednost proizvela činjenicu da u velikoj katedrali i maloj crkvi može biti 25 ljudi. Ako postavljamo pitanje o crkvi i obitelji, zašto onda šoping centri mogu biti otvoreni", odgovorio je Škoro. 

  "Nemojmo se lagati, nužno je zaustaviti virus, a virus se najbolje zaustavlja izbjegavanjem socijalnih kontakata. Previše se politike upetljalo u to', zaključio je predsjednik DP.

Pešić je pak istaknuo kako je njegov angažman u Domovinskom pokretu potaknut procjenom da je ta "politička struktura u poziciji da stvari može mijenjati". 

 Za sebe kaže da ima ogromno iskustvo u državnom sustavu, godinama je radio kao ravnatelj škole, a zadnjih 15 godina je privatnik. "Državni sustav je tako koncipiran, a to se odnosi na Šibenik i županiju, da nema nikakvih šansi da se naprave promjene. Moj osobni motiv je što smatram da Hrvatska ima nevjerojatan potencijal koji je neiskorišten", kazao je Pešić.

 Naveo je postulate na kojima će temeljiti svoj rad: na razini Šibenika učinit će sve da na ključne pozicije dođu kvalitetniji, sposobniji i bolji kadrovi, zauzimat će se da Grad dobije studij energetike, da Šibenik kao administrativni centar koordinira aktivnostima na razini županije jer je ruralni dio u cijelosti uništen.

Organizacijski tajnik DP Darijo Žepina naveo je da DP u Šibensko-kninskoj županiji ima oko 380 članova, a na razini države oko 8500 članova.